Переможниця та колишня суддя кулінарного шоу "Майстер Шеф" Єлизавета Глинська поділилася рецептом ідеальних глазурованих сирків, які можна приготувати вдома.
Для приготування десерту потрібно підготувати деякі продукти.
А саме:
- 140 г ягід (які є в морозильній камері), або нутелли, або згущеного молока,
- 10 г кукурудзяного крохмалю,
- 15 г цукру,
- 10 г соку лимона.
Вибрані ягоди перебиваємо блендером у пюре і змішуємо в сотейнику з крохмалем, цукром та соком лимона. Доводимо суміш до кипіння і проварюємо ще 30-40 секунд до заварювання крохмалю.
Для сирної маси:
- 700 г сиру кисломолочного (5-9%),
- 100 г цукрової пудри,
- ванільний цукор,
- 100 г олії вершкового (кімнатної температури).
Усі інгредієнти змішуємо та пробиваємо блендером до однорідності, потім викладаємо у кондитерський мішок.
Бойові підрозділи, але з нюансом: куди мобілізують після 50 років
Мобілізації можна не боятися: в Україні знімуть з військового обліку чотири категорії чоловіків
Головне за 7 червня: українцям скасовують виплати, ТЦК відмовляються від "бусифікації", а українцям підняли тарифи
Без скандалів і бусиків: ТЦК переходять на нові правила мобілізації
Формуємо сирки з начинкою, відправляємо на 2 години на морозилку.
Для шоколадної глазурі:
- 150 г чорного шоколаду
- 150 г молочного шоколаду
- 2 ст. л. олії.
Шоколад розтоплюємо разом з олією, а потім піднімаємо сирки на шпажках і занурюємо в глазур. Після застигання глазурі сирки можна зберігати у холодильнику до розморожування.
Коли сирки вже підморожені та затверділи, вийміть їх із плівки та нанизуйте на шпажки. Швидко зануріть сирки у підготовлену глазур.
Зачекайте, поки глазур затвердіє і стане матовою, а потім обережно зніміть творожки зі шпажок. Якщо глазур застигає дуже швидко, трохи підігрійте її, щоб зберегти потрібну консистенцію.
Нагадаємо, що як у дитинстві у бабусі: як закрутити хрусткі огірки на зиму, топ-3 перевірені рецепти.
Раніше ми повідомляли, що знахідка для тих, хто худне і дітям сподобається: простий рецепт корисних цукерок без цукру.