Соковита та ароматна полуниця - одна з найулюбленіших літніх ягід як серед дорослих, так і серед дітей. У спекотні дні холодний десерт з додаванням полуниці стане справжнім порятунком. Знай.ua ділиться рецептами простих, але найсмачніших ласощів.
Полуничний десерт з шоколадним печивом
Інгредієнти:
- полуниця - 1 неповна склянка;
- печиво шоколадне – 2 шт.;
- молоко згущене - на смак;
- сметана жирна – 3 ст. л.;
- сироп (будь-який) - 1 ст. л.
Спосіб приготування:
Мінімальну пенсію піднімуть: на скільки зростуть виплати
Масштабне підвищення пенсій: чого чекати від індексації у 2026 році
Соцвиплати скасують: хто більше не отримає грошей
Пенсіонери отримають нову грошову допомогу: кому, коли та скільки виплатять
Свіжу полуницю потрібно ретельно помити та видалити хвостики. Потім кожну ягідку наріжте на кілька частин. Шоколадне печиво подрібніть. До отриманої крихти додайте трохи згущеного молока.
Викладайте десерт шарами в глибоку миску або креманку. Перший шар - печиво зі згущеним молоком, потім щедро полийте його густою сметаною, далі викладіть половину нарізаної полуниці. Повторіть той самий порядок ще раз: шар печива з молоком, потім сметана, і знову полуниця.
Десерт із полуниці з вівсяними пластівцями
Інгредієнти:
- полуниця – 200 г;
- яйця – 2 шт.;
- цукор - 2 ст. л.;
- пластівці вівсяні – 1,5 ст. л.;
- сік лимонний – 1 ч. л.
Спосіб приготування:
Вівсяні пластівці обсмажте на сухій сковороді, без додавання олії. Обережно відокремте білки від жовтків. Збийте білки міксером до появи м’яких піків. Потім поступово додайте цукор і лимонний сік. Продовжуйте збивати до утворення стійкої, щільної піни.
Полуницю промийте, обсушіть і наріжте дрібними шматочками. Більшу частину охолоджених вівсяних пластівців розкладіть по креманках. Білкову масу перекладіть у кондитерський мішок із будь-якою насадкою та видавіть частину крему поверх шару пластівців. Далі викладіть частину нарізаної полуниці, зверху - знову білковий крем, потім решту полуниці й посипте все залишеними вівсяними пластівцями.
- Нагадаємо, забудьте про нудні сніданки: рецепт кабачкових маффінів із сиром та шинкою.
- Раніше ми писали про найстаріший рецепт у світі, якому 4 тисячі років: вистачить вам хоробрості.
- Ще ми розповідали, як приготувати пишні сирні булочки за 20 хвилин: без дріжджів, без очікувань – лише аромат та смак.