Цей рецепт гармонійно поєднує в собі ніжність печериці з ароматом свіжої цибулі та часнику, а також надає особливого шарму завдяки лимонному соку та оцту.
Додавання спецій в кінці приготування допомагає підкреслити смак страви та надати їй більш насиченого аромату.
Які продукти потрібно підготувати:
- 400г маленьких очищених печериць,
- 120 г цибулі,
- 30г вершкового масла +15г олії,
- 2ч.л лимонного соку,
- 2ст.л винного або яблучного оцту,
- 6-7 зубчиків часнику,
- сіль, перець, чебрець, пучок кропу до смаку.
Ухилянтів хочуть дістати за кордоном: що будуть робити ТЦК
Перевірятимуть усіх - і людей, і автомобілі: СБУ розгорнула масштабні перевірки
Гроші на комунальні послуги: ПриватБанк виплатить на картку до 5000 гривень
"Зупинить жінка": екстрасенс побачила завершення війни в Україні
Для початку розігрійте сковороду на великому вогні та додайте олію. Поки вона нагрівається, очистіть печериці та додайте їх на сковорідку. Перемішуйте гриби, щоб вони рівномірно просмажилися. Смажте їх близько 5-6 хвилин, поки вони не стануть золотаво-коричневими.
Потім додайте нарізану цибулю півкільцями та дрібно нарізаний часник. Потім вершкове масло, яке надасть страві ніжності та кремовості. Перемішуйте і продовжуйте смажити ще 3-4 хвилини, поки цибуля не стане м'якою та прозорою, а часник не виділить свій аромат.
Зменшіть вогонь на середній і додайте лимонний сік та оцет. Ці інгредієнти надають страві свіжості та кислинки, яка відмінно підкреслить смак печериць. Помішуйте і готуйте ще 3 хвилини, поки овочі не насититься ароматами лимона та оцту.
На останньому етапі додайте сіль, перець і трохи чебрецю. Ці спеції підкреслять смак страви та нададуть йому аромату. Готуйте ще 2-3 хвилини, щоб усі інгредієнти добре прогрілися та змішалися.
Після цього додайте свіжий кріп. Після цього печериці готові до подачі. Вони відмінно підходять як до гарячих страв, так і салатів або гарнірів.
Нагадаємо, що врятують від пекельної спеки: як приготувати лимонад у домашніх умовах – рецепти.
Раніше ми повідомляли, як у дитинстві у бабусі: як закрутити хрусткі огірки на зиму, топ-3 перевірені рецепти.