Літо - пора простих та поживних страв зі свіжих овочів. І сьогоднішньою "героїнею" стане капуста - хрустка, соковита і, що немаловажно, доступна для кожного гаманця. Страви з нею не тільки смачні, а й дуже корисні для здоров'я.
Для приготування апетитних капустяних котлет треба підготувати наступний набір продуктів:
- кілограм капусти;
- 100 г борошна;
- одну цибулину;
- два зубчики часнику;
- два яйця;
- чайну ложку солі та менше половини чайної ложки перцю;
- олію для смаження (приблизно 30 мл);
- літр води.
Спочатку наріжте капусту на шматочки та занурьте в киплячу воду. Відварюйте протягом 20 хвилин, а потім дістаньте з води та дайте трохи охолонути.
Поки капуста вариться, обсмажте дрібно нарізаний часник та цибулю на рослинній олії до золотистого кольору. Додайте до капусти борошно, сіль, перець, обсмажений часник та цибулю та гарно все перемішайте. Потім додайте яйця та знов ретельно все перемішайте.
Сформуйте невеличкі котлетки та обсмажте їх у пательні до золотистої скоринки. Щоб капустяна суміш менше прилипала до рук, трохи змочіть їх водою. Для видалення залишків олії після приготування покладіть котлети на паперовий рушник.
"Дуже поганий сценарій": на Заході попередили Україну про загрозу падіння трьох міст
Українцям виплатять щорічну допомогу: як отримати 3000 гривень
ТЦК блокує відстрочки, незважаючи на закон: нова пастка для чоловіків у "Резерв+"
Пенсія без стажу: кому платитимуть 8 тисяч гривень щомісяця
Подавати такі котлетки можно з улюбленим соусом, в гарячому або охолодженому вигляді. Вони дійсно смачні, поживні, а з приготуванням справиться навіть не дуже досвідчений кулінар.
Нагадаємо, раніше портал Знай писав про смачні страви для спекотних днів Врятують не лише від голоду, а й спеки: рецепти знаменитих холодних супів.
Також портал розповідав Додадуть енергії та сил на весь день: рецепти корисних літніх напоїв з полуниці.
Крім того, ми не забули про любителів морозива Без добавок та ГМО: як приготувати вдома натуральне морозиво - рецепти.