Молода капуста - продукт, з якого можна приготувати різноманітні страви. Якщо часу небагато, але є бажання поласувати чимось не зовсім звичайним, варто спробувати приготувати капустяні кружальця в духовці.
Таку страву ще називають капустяними стейками. Для приготування знадобляться наступні продукти:
- молода капуста;
- сир (можна взяти навіть недорогий);
- половина чайної ложки солі, спеції (ідеально для цієї страви підійдуть італійські страви, перець або можна обрати ще щось на власний смак);
- 3 столових ложки олії.
Для початку необхідно нарізати капусту на кружечки, товщина яких становитиме приблизно 2 см, та обов'язково видалити качан.
Далі треба деко для випічки застелити пергаментом та викласти капустяні "шайби".
Клієнтів навіть не попереджають: ПриватБанк почав масово блокувати рахунки українців
Перевірятимуть всіх: частину українців позбавлять державної допомоги у липні
Потрібно подати дані до 31 липня: ТЦК масово штрафуватимуть тих, хто не встигне
"Попереду кривава осінь": командир ЗСУ порадив українцям готуватись до найгіршого
Потім слід змішати в окремій ємкості олію, сіль, перець та інші спеції, змастити капусту сумішшю, що вийшла, та накрити фольгою.
Залишилось помістити деко в духовку та випікати 20-25 хвилин при температурі 180 °C. Потім обережно зняти фольгу, присипати капустяні кружечки натертим сиром та готувати ще приблизно 5 хвилин. Сир за цей час розплавиться та сформує смачну скоринку. Якщо не любите сир або забули його купити - не страшно. Натомість можна трохи присипати запечену капусту дрібно нарізаним кропом.
Слід мати на увазі, що в залежності від щільності капусти час приготування може трохи коливатись.
Ця страва - прекрасний варіант для легкої вечері. Просто, швидко та дуже смачно! І, що також важливо, вельми бюджетно.
Раніше ми писали За цим рецептом полюють: як зробити варення з цілими ягодами полуниці.
Накож ми повідомляли Ледача вечеря: рецепт курки з овочами та рисом за 7 хвилин - готуйте, поки дивитесь ТікТок.
Крім того, портал Знай інформував Смачно та швидко: рецепт котлет з капусти, які захочеться готувати знову й знову.