Коли за вікном +30, а холодильник кличе освіжитися, рука сама тягнеться до каструлі з крихтою. Але давай чесно – не всім заходить суміш ковбаси, кефіру та огірків.

Особливо якщо хочеться чогось нового, що бадьорить і, прости господи, смачного. Ось тобі 5 супів, які легко потіснять окрошку у рейтингу літньої ложечки.

Окрошка, фото: Знай.ua

1. Гаспачо: іспанська класика, яка виручить навіть із бодуна

Чому краще, ніж окрошка:
Тому що це не салат у кефірі, а справжнє томатне умами. Пікантно, освіжаюче, і ніхто не кладе туди картоплю.

Що потрібно:

Популярні новини зараз

Кодони не 1991-й, а 2022: мольфар розповів про те, які українські землі залишаться в окупації ще роками

Замість субсидій оформлятимемо кредити: українцям готують нові тарифи

Навіть працювати заборонять: ухилянтам готують серйозні обмеження

Торкнеться всіх, хто має свою квартиру чи будинок: українців почали викликати до податкової – з чим це пов'язано

Показати ще
  • 5–6 стиглих томатів
  • 1 солодкий перець
  • 1 огірок
  • 1 зубчик чеснока
  • 1/2 червоної цибулі
  • оливкова олія, оцет, сіль та перець

Як робити:
Всі овочі подрібнити (можна в блендері), додати трохи води, оцет, олію та охолодити в холодильнику. Подавати із сухариками або просто так, з чашки, лежачи на балконі.

Гаспачо, фото: alizy.club

2. Бурячник з хроном: окрошка, але з характером

Чому краще, ніж окрошка:
Тому що не розмазується на смаковому горизонті, а б'є точно солодкий, пряний, ядрений. Як літня інтрижка.

Що потрібно:

  • 2 відварені буряки
  • огірки, яйця, зелень
  • трохи хрону
  • кефір або холодна вода + сметана

Як робити:
Буряк натираємо, додаємо огірки, яйця та зелень. Все це заливаємо кефіром чи холодною водою з ложкою сметани. І краплю хріну зверху — ось тобі й інтрига.

Бурячник, кадр з відео

3. Полуничний гаспачо: якщо літо хочеться на смак

Чому краще за окрошку:
Тому що солодкий суп — це не збочення, а геніальний винахід. Особливо якщо додати базилік і трохи бальзаміка.

Що потрібно:

  • 400 г полуниці
  • 1 маленький огірок
  • 1 ч. л. бальзамічного оцту
  • листя базиліка
  • трохи оливкової олії та щіпка солі

Як робити:
Змішай все в блендері, охолоди і подавай у прозорому посуді. Ніхто не повірить, що це суп, а потім проситимуть добавки.

Гаспачо з полуницею від Ярославського, скріншот з відео

4. Таратор: болгарська магія на йогурті

Чому краще, ніж окрошка:
Тому що йогурт звучить більш апетитно, ніж кефір, а часник робить свою справу. Освіжає, бадьорить, і не треба нічого варити.

Що потрібно:

  • натуральний йогурт (не солодкий!)
  • огірки
  • волоські горіхи
  • часник
  • кріп
  • трохи холодної води

Як робити:
Огірки натираємо, часник давимо, горіхи кришимо, йогурт розбавляємо водою і все змішуємо. Ідеально з скибкою хліба та видом на захід сонця.

Таратор (суп), кадр з відео

5. Кукурудзяний крем-суп із лаймом: солодкий chill із характером

Чому краще, ніж окрошка:
Тому що цей суп як серіал, який не очікував дивитися, але потім проковтнув весь сезон за вечір.

Що потрібно:

  • 1 банка кукурузы (или 2 свежих початка)
  • 200 мл кокосового молока
  • 1 лайм
  • дрібка чилі
  • свіжа кінза

Як робити:
Кукурудзу пробий у блендері з кокосовим молоком, додай трохи соку лайма, чилі та солі. Прикрась кінзою. Так, це трохи екзотика, але літо — час пригод.

Кукурудзяний крем-суп, кадр з відео

Нагадаємо, що вони соковиті та м'які: як зробити найкращі курячі котлети лише завдяки 1 інгредієнту, рецепт.

Раніше ми повідомляли про літній суп із фрикадельками: як приготувати різнокольорову веселку у тарілці.