Розплющена картопля, запечена в духовці, - неймовірно смачна та проста у приготуванні страва. Найкраще готувати її з молодої відібраної картоплі (вона повинна бути приблизно однакового розміру та мати гарну шкірку).

Відварена картопля, фото belnovosti

Однак ви також можете приготувати таку страву із залишків вчорашньої вечері. Вам знадобляться наступні продукти:

  • 1 кілограм молодої картоплі;
  • приблизно 50 г м'якого вершкового масла;
  • 4 зубчики часнику;
  • половина чайної ложки порошку майорану;
  • половина чайної ложки чебрецю;
  • половина чайної ложки солодкої паприки;
  • половина чайної ложки меленого кмину
  • сіль, перець, краще свіжозмелений (за смаком).

Приготування

Картоплю ретельно помийте та очистіть від бруду, не чистячи шкурку. Залийте її холодною водою в каструлі, додайте трохи солі (приблизно чайну ложку) та доведіть до кипіння. Варіть картоплю до стану "аль денте" (тобто вона має лишитись трохи твердою, не розваритись). Злийте воду та дайте охолонути.

Застеліть деко пергаментним папером. Викладіть зверху охолоджену картоплю. За допомогою склянки (або іншого посуду) розплющте кожну картоплину в товстий млинець.

Популярні новини зараз

Весна миру: коли стихнуть сирени і припиняться вибухи, астрологиня назвала дату завершення війни

Гроші на день народження: скільки дарувати у 2025, щоб не виглядати скупо (або надто щедро)

Пенсіонерам виплатять рекордну надбавку: хто отримає більше 5 тисяч

Торкнеться клієнтів усіх банків: в Україні з 1 серпня нові правила розрахунку карткою

Показати ще

Розплющена картопля: фото скрін Ютуб

Дрібно наріжте часник і змішайте з маслом. Змішайте всі спеції окремо. Посипте ними картоплю. Намажте кожну картоплину невеликою кількістю часникового масла.

Поставте деко в розігріту до 180°C духовку. Випікайте приблизно 20 хвилин, поки картопля не стане золотисто-коричневою та хрусткою.

Приготовану таким чином картоплю можна подавати як закуску або, наприклад, як гарнір до смаженого м’яса. Можна прикрасити дрібно порізаною зеленню. Це дуже смачно!

Якщо в вас вже є варена картопля, яка сумує в холодильнику після вечері чи сніданку, можна приготувати цю страву з неї. Друге смачне життя такій картоплі гарантоване!

Раніше портал Знай писав Містять нітрати та барвники: як розпізнати кавун, який небезпечний для здоров'я.

Крім того, ми повідомляли Квашена капуста замість огірків та гриби замість ковбаси: чим замінити основні інгредієнти салату "Олів'є".

Також портал інформував Кекси, які не дадуть тобі чекати: готуємо швидко, їмо відразу, рецепт.