Відомий український кулінар Євген Клопотенко поділився ідеальним рецептом кількох видів пампушків. Шеф-кухар приготував пампушки з часничком та кропом, пампушки з грибами та солодкі пампушки з ромовим сиропом.
"Пампушки з часником – ідеальний варіант для борщу, що там і казати. Але сьогодні я вам покажу, що пампушки можуть бути не тільки доповненням до страви, а й виступати самостійною стравою. Тож ми приготуємо традиційні часникові пампушки до борщу, пампушки з грибною мачанкою, які можна подавати в якості гарячої закуски та солодкі пампушки з ромовою заправкою в якості десерту. Насолоджуйтесь!", - поділився він.
Інгредієнти для приготування 12 пампушок:
Заплатять усі, але один раз: чому українцям почали надсилати додаткові квитанції на газ
Долари з "заначки" можуть розчарувати: почали діяти нові правила обміну валюти
Пропрацював 40 років, а пенсія мізерна: у ПФУ звернулися до українців, сподобається не всім
По 3600 грн на руки три місяці поспіль: кільком категоріям українців виплатять допомогу
- 400-450 г пшеничного борошна
- 250 мл молока
- 100 г м'якого вершкового масла або рослинної олії
- 10 г сухих дріжджів
- 1 ст. л. цукру
- ½ ч. л. солі
Інгредієнти для часникової заправки:
- 2-3 зубчики часнику
- 5-6 гілочок кропу
- 2 ст. л. рослинної олії
- 1 ст. л. оцту
- за смаком сіль і перець
Інгредієнти для грибної заправки:
- 300 г печериць
- 1 цибуля
- 2-3 ст. л. рослинної олії
- 200 мл вершків будь-якої жирності
- 40-50 г твердого сиру
- cіль, перець
Інгредієнти для солодкої заправки:
- 150 г цукру
- 40 мл води
- 40 мл коньяку, рому або віскі
Приготування пампухів:
У борошно додати сухі дріжджі, сіль і цукор та добре перемішати. Тепер додати тепле молоко і розм'якшене вершкове масло. Далі замісіть дуже еластичне тісто, яке не повинно липнути до рук. Тісто не повинно вийти занадто тугим. Залиште його в теплому місці під рушником або харчовою плівкою на 40-45 хвилин.
За цей час тісто має збільшитися в об'ємі в 2-3 рази. Тепер обімніть тісто і сформуйте 12 пампушок. Акуратно розкладіть їх у формі, змащеній рослинною олією або вершковим маслом. Залиште для вистоювання на 30 хвилин. Випікайте в духовці, розігрітій до 180 градусів протягом 25-30 хвилин.
Приготування заправки з часником:
Дрібно наріжте зелень кропу і часник та з'єднайте їх. Додайте сіль, перець, оцет і рослинну олію. Щедро полийте заправкою пампушки ще гарячими, щоб вони просоталися ароматами.
Приготування грибної мачанки:
Поріжте дрібно печериці та цибулю. Припустіть цибулю на сковороді з невеликою кількістю рослинної олії до прозорості. Додайте печериці та повністю випаруйте зайву вологу. Додайте вершки і тушкуйте протягом 2-3 хвилин. Додайте на свій смак сіль та перець, а також натертий сир. Сир повинен розплавитися - тоді можна подавати заправку до пампушок.
Приготування солодкої заправки до пампушок:
Зваріть сироп з води і цукру. Додайте міцний алкоголь на свій вибір - коньяк, ром або віскі. Полийте сиропом пампушки і подавайте їх як десерт.
Нагадаємо, Костянтин Грубич поділився рецептом яскравої запіканки з риби та картоплі: "Придумав миттєво". Відеорецепт приготування страви розміщено на його каналі в YouTube
Як повідомляв портал "Знай.ua", Грубич показав, як готувати різдвяну підливу із сушених грибів: до вареників і каш на Святвечір. Костянтин Грубич показав універсальну страву
Також "Знай.ua" писав, 5 смачних закусок: накриваємо святковий стіл без зайвих витрат. Святковий стіл передбачає велику кількість закусок і салатів. Пропонуємо рецепти на швидку руку, щоб без зайвої мороки накрити домашній стіл на Новий Рік.