Відомий український кулінар Євген Клопотенко поділився ідеальним рецептом кількох видів пампушків. Шеф-кухар приготував пампушки з часничком та кропом, пампушки з грибами та солодкі пампушки з ромовим сиропом.

"Пампушки з часником – ідеальний варіант для борщу, що там і казати. Але сьогодні я вам покажу, що пампушки можуть бути не тільки доповненням до страви, а й виступати самостійною стравою. Тож ми приготуємо традиційні часникові пампушки до борщу, пампушки з грибною мачанкою, які можна подавати в якості гарячої закуски та солодкі пампушки з ромовою заправкою в якості десерту. Насолоджуйтесь!", - поділився він. Євген Клопотенко

Пампухи від Євгена Клопотенка, кадр з відео

Пампухи від Євгена Клопотенка, кадр з відео

Інгредієнти для приготування 12 пампушок:

Популярні новини зараз

Заплатять усі, але один раз: чому українцям почали надсилати додаткові квитанції на газ

Долари з "заначки" можуть розчарувати: почали діяти нові правила обміну валюти

Пропрацював 40 років, а пенсія мізерна: у ПФУ звернулися до українців, сподобається не всім

По 3600 грн на руки три місяці поспіль: кільком категоріям українців виплатять допомогу

Показати ще
  • 400-450 г пшеничного борошна
  • 250 мл молока
  • 100 г м'якого вершкового масла або рослинної олії
  • 10 г сухих дріжджів
  • 1 ст. л. цукру
  • ½ ч. л. солі

Інгредієнти для часникової заправки:

  • 2-3 зубчики часнику
  • 5-6 гілочок кропу
  • 2 ст. л. рослинної олії
  • 1 ст. л. оцту
  • за смаком сіль і перець

Інгредієнти для грибної заправки:

  • 300 г печериць
  • 1 цибуля
  • 2-3 ст. л. рослинної олії
  • 200 мл вершків будь-якої жирності
  • 40-50 г твердого сиру
  • cіль, перець

Інгредієнти для солодкої заправки:

  • 150 г цукру
  • 40 мл води
  • 40 мл коньяку, рому або віскі

Пампухи від Євгена Клопотенка, кадр з відео

Пампухи від Євгена Клопотенка, кадр з відео

Приготування пампухів:

У борошно додати сухі дріжджі, сіль і цукор та добре перемішати. Тепер додати тепле молоко і розм'якшене вершкове масло. Далі замісіть дуже еластичне тісто, яке не повинно липнути до рук. Тісто не повинно вийти занадто тугим. Залиште його в теплому місці під рушником або харчовою плівкою на 40-45 хвилин.

За цей час тісто має збільшитися в об'ємі в 2-3 рази. Тепер обімніть тісто і сформуйте 12 пампушок. Акуратно розкладіть їх у формі, змащеній рослинною олією або вершковим маслом. Залиште для вистоювання на 30 хвилин. Випікайте в духовці, розігрітій до 180 градусів протягом 25-30 хвилин.

Пампухи від Євгена Клопотенка, кадр з відео

Пампухи від Євгена Клопотенка, кадр з відео

Приготування заправки з часником:

Дрібно наріжте зелень кропу і часник та з'єднайте їх. Додайте сіль, перець, оцет і рослинну олію. Щедро полийте заправкою пампушки ще гарячими, щоб вони просоталися ароматами.

Приготування грибної мачанки:

Поріжте дрібно печериці та цибулю. Припустіть цибулю на сковороді з невеликою кількістю рослинної олії до прозорості. Додайте печериці та повністю випаруйте зайву вологу. Додайте вершки і тушкуйте протягом 2-3 хвилин. Додайте на свій смак сіль та перець, а також натертий сир. Сир повинен розплавитися - тоді можна подавати заправку до пампушок.

Приготування солодкої заправки до пампушок:

Зваріть сироп з води і цукру. Додайте міцний алкоголь на свій вибір - коньяк, ром або віскі. Полийте сиропом пампушки і подавайте їх як десерт.

Пампухи від Євгена Клопотенка, кадр з відео

Нагадаємо, Костянтин Грубич поділився рецептом яскравої запіканки з риби та картоплі: "Придумав миттєво". Відеорецепт приготування страви розміщено на його каналі в YouTube

Як повідомляв портал "Знай.ua", Грубич показав, як готувати різдвяну підливу із сушених грибів: до вареників і каш на Святвечір. Костянтин Грубич показав універсальну страву

Також "Знай.ua" писав, 5 смачних закусок: накриваємо святковий стіл без зайвих витрат. Святковий стіл передбачає велику кількість закусок і салатів. Пропонуємо рецепти на швидку руку, щоб без зайвої мороки накрити домашній стіл на Новий Рік.