Печеня, супи, запіканки, м'ясо і каші, приготовані в горщиках, надзвичайно смачні і дають дивовижне відчуття затишної старовини, коли наші молоді ще прабабусі готували їжу в печі.
Горнятко по-карпатськи
Інгредієнти:
- 1 кг картоплі
- 1 кг свинини
- 400 г консервованої квасолі
- 1 цибулина
- 400 г консервованих грибів
- 400-600 г моркви по-корейськи
- 6 ст. л. томатного соусу
- сіль, перець і часник за смаком
- рослинна олія для смаження
Приготування:
- Наріж середніми кубиками картоплю, відправ її у велику сковороду з високими бортами (підійде глибока кругла сковорода вок) і обсмажуй в олії до золотистої скоринки.
- Наріж м'ясо приблизно такими ж кубиками, як картоплю. Видави часник і змішай його з томатним соусом. Наріж цибулю півкільцями.
- Коли картопля почне покриватися золотистою скоринкою, додай до неї цибулю і слідом за ним м'ясо. Перемішай, посоли і поперчи, зменш вогонь до середнього і обсмажуй 3-4 хвилини, поки м'ясо не поміняє колір.
- Потім додай туди ж гриби, квасолю, моркву по-корейськи, перемішай і тримай на вогні ще 5 хвилин.
- Переклади готову суміш в горщики, заповнюючи їх приблизно на 3/4. Повинні заповнитися 7-8 горщиків.
- Для приготування бульйону візьми 2 літри води, додай в нього лавровий лист, томатний соус, щіпку перцю і трохи петрушки. Нагрій суміш, не доводячи до кипіння, і залий нею горщики.
- Закрий горщики кришками і постав у холодну духовку, потім включи вогонь на 180 градусів і запікай 40-50 хвилин.
- Подавати можна прямо в горщиках або розкласти по тарілках, прикрасивши зеленню.
Смачного!
Нагадаємо, для смачного борщу взимку: простий рецепт заправки з капустою.
Популярні новини зараз
Показати ще