Час підготовки: менше 30 хвилин
Час приготування: 1 година
Порція: 2

Інгредієнт:
2 борошняних картоплі
маслинове масло
морська сіль

Для рибного соусу:
2 копчених скумбрії або філе форелі
1 ст. л. свіжої петрушки або цибулі
2 головки тертого сиру чеддер
1 ч. л. гарячого хрону або англійської гірчиці
2 великих ручки з маслом
морська сіль і мелений чорний перець
Для соусу з вершковим сиром:
150 г вершкового сиру
1 ст. л. каррі пасти
4 цибулини, нарізати
1 огірок, нарізати кубиками
1-2 стиглих помідора, нарізати
м'ята або листя коріандру, дрібно нарізати
лимонний сік або сік лайма
морська сіль і мелений чорний перець

Приготування:

Популярні новини зараз

Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня

Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні

Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає

Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону

Показати ще

1.Розігріваємо духовку до 200 градусів.
2. Добре вимиваємо картоплю, висушуємо і кілька разів проколюємо виделкою. Виливаємо трохи оливкової олії в руки і натираємо картоплю, потім додаємо морської солі, яка повинна прилипати до масла. Поміщаємо в духовку і випікаємо протягом 1,5 години, в залежності від розміру картоплі. Після запікання картопля повинна бути золотисто-коричневим і хрустким на зовнішній стороні. Подаємо картоплю з великою кількістю солоного масла або пробуємо один з наповнювачів нижче.
3. Розрізаємо печену картоплю навпіл і виделкою витягуємо м'якоть. Солимо форель і додаємо петрушку або цибулю, три чверті сиру, хрін або гірчицю, масло і перемішуємо з картопляною м'якоттю. Приправляємо, за смаком, з сіллю і свіжомеленим чорним перцем.
4. Для начинки з вершкового сиру змішуємо всі інгредієнти вершкового сиру і приправляємо, за смаком, сіллю і перцем.
5. Розрізаємо приготовану картоплю і поливаємо готовим соусом зверху: він буде танути і прекрасно доповнювати картоплю.

На порталі "Знай.ua" ви також можете знайти рецепт швейцарського сирного фондю.