Зазвичай вершкове масло ми купуємо в магазині, проте його можна зробити вдома своїми руками, причому досить просто. Рецептом поділилася кухар Олена Прохорчук у своєму кулінарному блозі.
Для приготування вершкового масла в домашніх умовах необхідно запастися коров'ячими вершками або ж підійде сметана. Вершки або сметана можуть бути як сепараторними, так і збираються. З не кислих сепараторних вершків вийде солодковершкове масло, зі сметани буде вже кисло вершкове. І те і інше масло буде смачним, і стане в нагоді як для випічки, так і для того, щоб приготувати з нього топлене масло.
Так, якщо у вас є планетарний міксер, помістіть в нього вершки або сметану і візьміть насадку для змішування. Якщо міксера немає, то вершки або сметану можна вилити в глибоку ємність і використовувати звичайний ручний міксер або навіть насадку для збивання.
Після цього міксер слід обмотати плівкою, так як в процесі збивання від вершків починає відділятися рідина, яку міксер може розбризкати по всій кухні.
Пенсіонерам приготували доплати: хто отримає надбавку до пенсії понад 2 тисячі гривень
Мобілізацію урівняли для всіх: українцям оголосили вердикт щодо економічного бронювання
Росія може завдати потужного удару по Україні 20 листопада: посольство США застерегло всіх
В Україні 60-річні більше не зможуть вийти на пенсію: коли та як зміняться вимоги до стажу
Після роботи з міксером потрібно відкинути масло разом з маслянкою через сито в каструлю, а потім перелити маслянку в банку і поставити в холодильник. Вона дуже корисна і на ній можна готувати млинці або навіть випікати хлібобулочні вироби.
Далі необхідно ретельно промити масло, розташувавши його на ситі. Процес повинен тривати до тих пір, поки вода проходить крізь масло, стане повністю прозорою. Тепер потрібно зібрати масло в купу і з усієї сили віджати рідину руками.
Однак прибрати всю рідину так не вийде, тому необхідно перейти до наступного процесу. Потрібно розділити масло на кілька частин і помістити одну з них в чисту охолоджену банку, яку потрібно буде струшувати так, щоб масло билося об стінки.
Таким чином забирається зайва рідина. Коли масло стане гладеньким його можна діставати з банки і насолоджуватися готовим продуктом.
Раніше Знай писав, шеф-кухар Євген Клопотенко доповнить меню в українських школах: запропонував ще 500 нових страв.
Також ми повідомляли, як приготувати французьку юшку швидко і смачно: рецепт від "ексначальниці" Тіни Кароль співачки М'яти.