Американські донатси або ж відомі всім пончики будуть актуальні завжди і скрізь. У багатьох країнах цю випічку особливо люблять за її простоту і неймовірний смак, який не може не сподобатися.
Як приготувати пишні і смачні донатси розповіли в Telegram-каналі "Прості рецепти".
Інгредієнти:
молоко - 300 мл.
дріжджі ( сухі) - 10 гр.
цукор - 50 гр.
Яйце куряче - 1 шт.
масло вершкове - 50 гр.
ванільний цукор - 1 ч. л.
сіль - щіпка
борошно - 550-600 гр.
Ощадбанк скасував обмеження для власників карток: що стане безкоштовним
Є умова, вводять ліміт на 30 днів: що буде з тарифом на світло з 1 грудня
Плюс 2361 грн на картку щомісяця: хтось із пенсіонерів у 2025 році отримає солідний бонус
Хто не виконає вимоги ПФУ – залишиться без пенсії: кому призупинять виплати
Спосіб приготування:
1. В молоко кладемо дріжджі, цукор і сіль.
Все перемішуємо, накриваємо рушником і прибираємо в тепле місце хвилин на 10.
2. У борошні робимо поглиблення і виливаємо туди тісто, масло і яйце.
Починаємо вимішувати тісто (хвилин 7-10).
Після кладемо тісто в змащену маслом чашу і відправляємо в тепле місце на 60 хвилин.
3. Через годину обминаємо тісто і розгортаємо в пласт, приблизно 0,5 см завтовшки.
Вирізаємо кола і залишаємо їх на вистоювання на 30 хвилин.
Після перевертаємо заготовки на іншу сторону і залишаємо ще на 20 хвилин.
4. Обсмажуємо пончики в розпеченому маслі, по 2 хвилини з кожного боку.
Готові пончики викладаємо на паперовий рушник.
Даємо пончикам охолонути і посипаємо цукровою пудрою.
Цікавий факт, що в різних країнах ця солодка кільцеподібна булочка має свої назви. Наприклад, в Ізраїлі пончики іменуються sufganiyah. На Україні їх величають пампушками, в Польщі - pączki, в Боснії і Герцеговині ця випічка називається krofne, а в Хорватії krafne. У Франції є всім відомий beignet - пончик з начинкою, в США готують donut. Але, суть справи не змінює - вони скрізь по-своєму смачні.
Як повідомляв Знай.uа, лук, борошно і коньяк: Григорій Герман винайшов блюдо, від якого ахне навіть Руслана Писанка, повний рецепт
Також портал Знай.uа писав, як звичайну курочку перетворити на смачний обід або вечерю: Костянтин Грубич підказав, чим краще фарширувати м'ясо