Юрій Ковриженко - відомий амбасадор української кухні в світі, він став першим українським шеф-кухарем, який потрапив до лав престижного кулінарного ордену Disciples Escoffier International. В ефірі шоу «Твій день» на телеканалі 1+1 Юрій приготував хек з буряком та гранатовим соусом і шоколадний фондан з гострим васабі.
«Тиждень оригінальних рецептів продовжив кухар, у якого експерименти в крові. Юрій Ковриженко з’єднає, здавалося б, непоєднувані інгредієнти. Хек з буряком та гранатовим соусом, і шоколадний фондан з гострим васабі! Що з цього вийде – дивіться самі», - пропонують на каналі.
Для приготування хека в соусі наршараб та полентою необхідно:
- 5 шт. філе хека,
- 5шт. буряка відвареного,
- 1 зубчик часнику,
- 2 шт. яблука,
- 250 грамів поленти,
- Літр молока, 100грамів твердого сиру, 50 грамів вершкового масла,
- Пучок зелені,
- Соус наршараб,
- олія.
Як готувати:
Гороскоп на 23 листопада для всіх знаків Зодіаку: Близнюки рулюватимуть суботою, Скорпіонів все-таки виведуть із себе
Розмір виплат зміниться: що чекає на пенсіонерів у 2025 році
Пенсіонери ВПО можуть отримати солідну надбавку: що для цього потрібно
Пенсіонерам приготували доплати: хто отримає надбавку до пенсії понад 2 тисячі гривень
Буряки нарізати, викласти в форму для запікання, поперчити і посипати тертим сиром. Зверху викласти філе хека, залити соусом наршараб і запікати, додавши чавлений часник.
Для фондану з морозивом і васабі потрібно:
- 400 грамів пломбіру,
- 185 грамів чорного шоколаду,
- 125 грамів вершкового масла,
- 100 грамів кореня імбиру,
- 85 грамів борошна,
- 50 грамів цукрової пудри,
- 30 грамів васабі,
- 5 шт. яєць,
- Ягоди для декору.
Підтануле морозиво змішати з васабі (хріном). Шоколад розтопити і змішати з маслом, борошно змішати з цукровою пудрою, сухими інгредієнтами і яйцями. Випікати у формочках.
Знай.uа нагадує: Печена картопля і морквина по-корейськи: Руслана Писанка поділилася рецептом ідеальної вечері. ирних пончиків від Вови Ярославського: такого не бачив навіть Ектор на "МастерШеф".
Також Знай.uа писав: Зірка "МастерШеф" Володимир Ярославський відкрив секрет справжньої котлети по-київськи: "Руки в яйцях".
Крім того, фаршировані буряки, бурякове карпачо та смаколик часів Київської Русі від шеф-кухаря Юрія Ковриженка – "Цій страві 1000 років".