Після закупівель в магазинах багато людей укладають продукти в холодильник, не замислюючись про те, що і де має лежати, яка температура підходить для певної їжі. Telegram-канал "Ложка" поділився правилами зберігання продуктів.

У морозилці при температурі близько -18 градусів необхідно зберігати м'ясо, рибу, морозиво, пельмені та інші напівфабрикати, а також гриби і ягоди. На верхній полиці холодильника, де температура становить близько +8 градусів слід зберігати домашню їжу, готові страви, овочеві та фруктові салати.

Холодильник, скріншот: YouTube

На другій полиці, де близько +5 градусів потрібно залишати сири, ковбасу, м'ясні та рибні салати. Для третьої полиці (+2 градуси) ідеально підійде незаморожене м'ясо і риба, молочні продукти, Морепродукти. Висувні ящики більше підходять для овочів і фруктів, а дверцята для соку, води, вина, яєць і соусів.

Правила зберігання продуктів. Фото: Telegram-канал "Ложка"

При цьому є категорії продуктів, які не можна зберігати в холодильнику. Серед них картопля, морква, оливкова олія, мед, консерви, банани, варення, цибуля і хліб.

Правила зберігання продуктів. Фото: Telegram-канал "Ложка"

Раніше Знай писав, картопля по 104 грн і скажені "накрутки" на сосисках: експерти назвали причини зльоту цін на продукти. Фахівці пояснили, як формуються космічні ціни на прилавках.

Популярні новини зараз

Гороскоп на сьогодні, 5 червня: фінанси тельців, суперечки левів та напруження скорпіонів

Перевірка на блокпостах в Україні: які документи мають вимагати у водіїв

Нові правила для ВПО: що зміниться з 1 липня 2025 року і хто залишиться без грошей

Визнають непридатними: які хвороби звільняють від мобілізації

Показати ще

Також ми писали, нові ціни на гречку ошелешили українців, на прилавки дивитися страшно: від 50 до 100 гривень за кілограм. Стало відомо, чого очікувати від цін на гречку найближчим часом.

Нагадаємо, червона риба, м'ясо та оливкова олія: українцям продемонстрували, чим можна замінити дорогі продукти.