Після закупівель в магазинах багато людей укладають продукти в холодильник, не замислюючись про те, що і де має лежати, яка температура підходить для певної їжі. Telegram-канал "Ложка" поділився правилами зберігання продуктів.
У морозилці при температурі близько -18 градусів необхідно зберігати м'ясо, рибу, морозиво, пельмені та інші напівфабрикати, а також гриби і ягоди. На верхній полиці холодильника, де температура становить близько +8 градусів слід зберігати домашню їжу, готові страви, овочеві та фруктові салати.
На другій полиці, де близько +5 градусів потрібно залишати сири, ковбасу, м'ясні та рибні салати. Для третьої полиці (+2 градуси) ідеально підійде незаморожене м'ясо і риба, молочні продукти, Морепродукти. Висувні ящики більше підходять для овочів і фруктів, а дверцята для соку, води, вина, яєць і соусів.
При цьому є категорії продуктів, які не можна зберігати в холодильнику. Серед них картопля, морква, оливкова олія, мед, консерви, банани, варення, цибуля і хліб.
Раніше Знай писав, картопля по 104 грн і скажені "накрутки" на сосисках: експерти назвали причини зльоту цін на продукти. Фахівці пояснили, як формуються космічні ціни на прилавках.
Популярні новини зараз
Показати ще
Ощадбанк скасував обмеження для власників карток: що стане безкоштовним
Плюс 2361 грн на картку щомісяця: хтось із пенсіонерів у 2025 році отримає солідний бонус
Українцям приготували нові виплати: хто отримуватиме 4500 грн щомісяця
Українцям виплатять по 4 500 гривень: кому пощастить отримати допомогу
Також ми писали, нові ціни на гречку ошелешили українців, на прилавки дивитися страшно: від 50 до 100 гривень за кілограм. Стало відомо, чого очікувати від цін на гречку найближчим часом.
Нагадаємо, червона риба, м'ясо та оливкова олія: українцям продемонстрували, чим можна замінити дорогі продукти.