Старожили села Лиман Зміївського району Харківської області, заснованого у другій половині 17 століття, пропонують українцям скуштувати борщ своїх пращурів.
Рецепт трохи відрізняється від традиційного уявлення про борщ. Адже в ньому немає бульби. Секретами приготування поділилася керівник Лиманського сільського будинку культури Корнієнко Ольга Іванівна на YouTube. За словами пані Ольги, рецепт їй дістався від свекрухи.
Що потрібно:
- Дрібна цибуля – 10 штук;
- Дрібна морква – 7 штук;
- Вода – 1 літр;
- Томат (томатний сік) – 1 літр;
- Дрібна річкова риба різних сортів – близько 1 кг;
- Сіль;
- Лавровий лист, чорний перець горошком, інші прянощі за бажанням (запашний перець, коріандр, сушені парасольки кропу);
- Зелень петрушки або кропу.
Пенсіонерам приготували доплати: хто отримає надбавку до пенсії понад 2 тисячі гривень
Мобілізацію урівняли для всіх: українцям оголосили вердикт щодо економічного бронювання
Заплатять усі, але один раз: чому українцям почали надсилати додаткові квитанції на газ
В Україні 60-річні більше не зможуть вийти на пенсію: коли та як зміняться вимоги до стажу
Цікаво, що овочі у борщу не різали, все було ціленьке. Тому видно, й назва така, голий, овочі та риба ціленька, нічого у самій юшці не плавало, - зазначає Ольга Корнієнко.
- У каструлі закип'ятити воду із томатом, посолити. Додати цілими овочі. Варити 40 хвилин.
- За десять хвилин до закінчення варіння вкинути в каструлю лавровий лист, перці, парасольки кропу.
- Додати рибу і варити, поки у риби не "повлазити очі".
- Після остигання борщ поставити в холодне місце на кілька годин або навіть на ніч.
Попри відсутність картоплі, капусти, буряків і м'яса, страва виходить густою і наваристою, і чим більше сортів риби, тим більше вона буде схожа на французький Буйабес.
Нагадаємо, раніше ми публікували два секретних інгредієнти, які зроблять борщ ідеальним.
Як повідомляв портал "Знай.ua", Євген Клопотенко показав, як перетворити деруни на кулінарний шедевр.
Також "Знай.ua" писав, рецепт маринованого корисного винограду в банках, смачно та поживно.