Старожили села Лиман Зміївського району Харківської області, заснованого у другій половині 17 століття, пропонують українцям скуштувати борщ своїх пращурів.
Рецепт трохи відрізняється від традиційного уявлення про борщ. Адже в ньому немає бульби. Секретами приготування поділилася керівник Лиманського сільського будинку культури Корнієнко Ольга Іванівна на YouTube. За словами пані Ольги, рецепт їй дістався від свекрухи.
Що потрібно:
- Дрібна цибуля – 10 штук;
- Дрібна морква – 7 штук;
- Вода – 1 літр;
- Томат (томатний сік) – 1 літр;
- Дрібна річкова риба різних сортів – близько 1 кг;
- Сіль;
- Лавровий лист, чорний перець горошком, інші прянощі за бажанням (запашний перець, коріандр, сушені парасольки кропу);
- Зелень петрушки або кропу.
Гороскоп на сьогодні, 21 травня: відчай скорпіонів та провокації левів – прогноз для всіх знаків Зодіаку
Вік не захистить: ТЦК шукають спеціалістів серед пенсіонерів - кого заберуть в першу чергу
Пенсіонерам виплатять 3000 гривень: хто зможе отримати грошову допомогу
Українці масово стають ухилянтами: червона мітка у "Резерв+" ставить хрест на планах
Цікаво, що овочі у борщу не різали, все було ціленьке. Тому видно, й назва така, голий, овочі та риба ціленька, нічого у самій юшці не плавало, - зазначає Ольга Корнієнко.
- У каструлі закип'ятити воду із томатом, посолити. Додати цілими овочі. Варити 40 хвилин.
- За десять хвилин до закінчення варіння вкинути в каструлю лавровий лист, перці, парасольки кропу.
- Додати рибу і варити, поки у риби не "повлазити очі".
- Після остигання борщ поставити в холодне місце на кілька годин або навіть на ніч.
Попри відсутність картоплі, капусти, буряків і м'яса, страва виходить густою і наваристою, і чим більше сортів риби, тим більше вона буде схожа на французький Буйабес.
Нагадаємо, раніше ми публікували два секретних інгредієнти, які зроблять борщ ідеальним.
Як повідомляв портал "Знай.ua", Євген Клопотенко показав, як перетворити деруни на кулінарний шедевр.
Також "Знай.ua" писав, рецепт маринованого корисного винограду в банках, смачно та поживно.