Печиво "Макаруни" давно полюбилося багатьом любителям десертів. Особливо смачно поєднувати ці ласощі з капучино або какао на молоці.
Однак в кафе ці печенюшки коштують недешево. Спробуємо приготувати знамениті макаруни в домашніх умовах, за рецептом з телеграм-спільноти "Рецепти | консервація | Кулінарія | випічка".
Що знадобиться для крему:
- Молочний шоколад 130 грамів,
- Вершки 33%, 200 грамів,
- Желатин 2 грами,
- Вода 10 грамів.
Що знадобиться для тесту:
Дають лише 3 дні: в Україні змінилися правила повісток поштою, що це змінює для чоловіків
Зміни в правилах обміну валюти: заначка може перетворитися на розчарування
Оплата комунальних послуг: що обов'язково потрібно перевіряти, щоб не втратити гроші
"Бусифікацію" обіцяють викорінити: ТЦК застосують новий підхід до мобілізації
- Борошно мигдальне 120 грамів,
- Цукрова пудра 120 грамів,
- Білки 45 грамів.
Для меренги:
- Цукор 120 грамів,
- Вода 40 грамів,
- Білки 45 грамів,
- Цукор 12 грамів.
Як готувати:
Крем: желатин залити водою і залишити на 15 хвилин для набухання. Вершки довести до кипіння, гарячими вершками залити шоколад і перемішати. Розтопити желатин в мікрохвильовці, додати до шоколаду, перемішати. Закрити плівкою і прибрати в холодильник на 6 годин. Збити міксером до збільшення в об'ємі.
Меренга: у каструлі змішати 120 грамів цукор, воду і зварити сироп, довести до 110°С.почати збивати білки, додати цукор 12 грамів і збивати ще. Влити сироп і збивати до твердих піків.
Тісто: просіяти мигдальне борошно з цукровою пудрою, додати по одній столовій ложці меренги і вимішати.
Перекласти масу в кондитерський мішок і відсадити Макаруни.
Випікати 20 хвилин при 140°С в режимі верх-низ.
Остудити, промазуючи кремом, дати просочитися 4-6 годин.
Нагадаємо, раніше краєзнавці поділилися смачним рецептом давньої страви, борщем "голої", який готується з декількох сортів риби.
Також " Знай.ua " писав, швидкий рецепт котлет без м'яса - смачне задоволення для всієї родини.