Печиво "Макаруни" давно полюбилося багатьом любителям десертів. Особливо смачно поєднувати ці ласощі з капучино або какао на молоці.

Однак в кафе ці печенюшки коштують недешево. Спробуємо приготувати знамениті макаруни в домашніх умовах, за рецептом з телеграм-спільноти "Рецепти | консервація | Кулінарія | випічка".

Що знадобиться для крему:

  • Молочний шоколад 130 грамів,
  • Вершки 33%, 200 грамів,
  • Желатин 2 грами,
  • Вода 10 грамів.

Макарон, фото: прес-служба Нового каналу

Що знадобиться для тесту:

Популярні новини зараз

За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям

Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову

Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах

Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти

Показати ще
  • Борошно мигдальне 120 грамів,
  • Цукрова пудра 120 грамів,
  • Білки 45 грамів.

Для меренги:

  • Цукор 120 грамів,
  • Вода 40 грамів,
  • Білки 45 грамів,
  • Цукор 12 грамів.

Макарон, фото: прес-служба Нового каналу

Як готувати:

Крем: желатин залити водою і залишити на 15 хвилин для набухання. Вершки довести до кипіння, гарячими вершками залити шоколад і перемішати. Розтопити желатин в мікрохвильовці, додати до шоколаду, перемішати. Закрити плівкою і прибрати в холодильник на 6 годин. Збити міксером до збільшення в об'ємі.

Меренга: у каструлі змішати 120 грамів цукор, воду і зварити сироп, довести до 110°С.почати збивати білки, додати цукор 12 грамів і збивати ще. Влити сироп і збивати до твердих піків.

Тісто: просіяти мигдальне борошно з цукровою пудрою, додати по одній столовій ложці меренги і вимішати.

Перекласти масу в кондитерський мішок і відсадити Макаруни.

Випікати 20 хвилин при 140°С в режимі верх-низ.

Остудити, промазуючи кремом, дати просочитися 4-6 годин.

Нагадаємо, раніше краєзнавці поділилися смачним рецептом давньої страви, борщем "голої", який готується з декількох сортів риби.

Також " Знай.ua " писав, швидкий рецепт котлет без м'яса - смачне задоволення для всієї родини.