Зовсім скоро почнеться період, коли з'являться сезонні продукти і всі господині почнуть робити смачні заготовки на весь рік для своїх сімей. Хоч гарбуз вже не такий актуальний, адже осінь залишилася далеко позаду, все ж варто зберегти собі цей дивовижний рецепт її консервації. Особливість в тому, що шматочки в банці будуть нагадувати солодкий ананас.
Як приготувати цей цікавий смаколик розповіли в Telegram-каналі "Домашня консервація: варення, заготовки", де регулярно розміщують цікаві рецепти для господинь на будь-який смак.
Інгредієнти:
500 - 600 г гарбуза;
Пенсіонерам приготували доплати: хто отримає надбавку до пенсії понад 2 тисячі гривень
Є умова, вводять ліміт на 30 днів: що буде з тарифом на світло з 1 грудня
Плюс 2361 грн на картку щомісяця: хтось із пенсіонерів у 2025 році отримає солідний бонус
Пропрацював 40 років, а пенсія мізерна: у ПФУ звернулися до українців, сподобається не всім
Для сиропу знадобиться:
- 7 ст. л. цукру;
- 30 - 50 мл 9% оцту;
- кориця на кінчику ножа;
- 2 - 3 суцвіття гвоздики;
- 0,5 - 0,6 л. води.
Приготування:
Гарбуз почистіть і наріжте кубиками.
Приготуйте сироп. Для цього у воді змішайте всі інгредієнти і доведіть до кипіння. Покладіть у воду гарбуз і варіть 5-10 хвилин. Тільки не переварити, це важливо! Гарбуз повинен стати трохи прозорим.
Вийміть гарбуз, сироп процідіть і дайте йому охолонути.
Коли сироп і гарбуз охололи, знову покладіть овоч в сироп і акуратно перемішайте. Дуже смачно, коли страва повністю охолола.
Нагадаємо, рецепт овочевого асорті з горілкою: хрустка і соковита закуска з незвичайним розсолом
Як повідомляв Знай.uа, рецепт пісних і смачних котлеток з квасолі: сподобається навіть найбільш впертим м'ясоїдам
Також портал Знай.uа писав, як приготувати соковиту буженину з індички: рецепт зірки "МастерШеф" Володимира Ярославського