Ми звикли до того, що котлети – це, в першу чергу, м'ясна страва. Однак смачні котлетки можуть бути і цілком вегетаріанським блюдом, і порадувати навіть тих, хто дотримується посту. Рецептом золотистих котлет з булгура і сочевиці поділилися в телеграм-співтоваристві «Моя дача».

Зовні ця страва нічим не відрізняється від звичного м'ясного аналога, а на смак — дуже оригінальні. Для тих, хто дотримується приписів посту, рекомендують замінити яйця в рецепті крохмалем. Тоді котлети не розваляться на сковорідці.

Фото: "Наша дача"

Що знадобиться?

  • 100 грамів сочевиці,
  • 80 грамів булгура,
  • дві цибулини,
  • три зубчики часнику,
  • щіпку кумина,
  • дві чайні ложки рубаної кінзи і м'яти,
  • чотири яйця (або дві столові ложки крохмалю),
  • 120 грамів борошна,
  • сіль, перець за смаком,
  • рослинна олія для обсмажування.

Булгур, фото з відкритих джерел

Популярні новини зараз

Штрафи від ТЦК зростуть вдвічі: ухилянтів добряче потрусять

Масштабне березневе підвищення пенсій: 2300 отримають не всі

Гороскоп на 21 листопада для всіх знаків Зодіаку: час покінчити з мотлохом у голові та справах настав

Не наплутайте з показниками лічильників цього місяця: Нафтогаз звернувся до українців

Показати ще

Як готувати:

Сочевицю потрібно старанно промити, залити водою і довести до кипіння. Варити півгодини на слабкому вогні до готовності.

У готову сочевицю влити гарячу воду, щоб вода прикрила кашу, і всипати туди промитий булгур. Прибрати каструлю з плити, залишити на півтори години – щоб булгур увібрав в себе рідину.

Фото: "Наша дача"

Нарізати цибулю і часник очистити і нарізати, обсмажити їх на олії до прозорості, додати приправи.

У каструлю з булгуром і сочевицею всипати обсмажену цибулю з часником, м'яту, борошно, сіль, яйця (або крохмаль), все перемішати.

З отриманої маси сформувати котлетки. Обсмажити їх з двох сторін до золотистої скоринки на рослинному маслі, по пару хвилини з кожного боку.

Котлети, кадр з відео: YouTube смачний куточок

Готові котлети викласти на паперову серветку, подавати з овочами і соусом.

Нагадаємо, рецепт овочевого асорті з горілкою: хрустка і соковита закуска з незвичайним розсолом. Така цікава закуска сподобається любителям солоненького і" пального", яке як раз таки і забезпечує приємний хрускіт овочам.

Як повідомляв Знай.ua, морквяний пиріг за простим рецептом-коли хочеться вітамінів і солодкого