Євген Клопотенко поділився з українцями рецептом незвичайної паски з цукатами, яку оцінять всі члени сім'ї. Детальна інструкція з приготування опублікована на сайті klopotenko.com.
Насамперед перед приготуванням паски потрібно потурбуватися, щоб в будинку були всі необхідні продукти.
Для тесту:
300 г борошна (+для замісу)
150 г цукру
30 г живих дріжджів
3 яйця
150 мл теплої води
100 г розм'якшеного вершкового масла (і додатково для змазування форми)
2 ст. л. темного какао
100 г цукатів
Для глазурі:
2-3 ст. л. лимонного соку
100 г цукрової пудри
2 ст. л. какао
Масштабне березневе підвищення пенсій: 2300 отримають не всі
Пенсіонерам приготували доплати: хто отримає надбавку до пенсії понад 2 тисячі гривень
Не наплутайте з показниками лічильників цього місяця: Нафтогаз звернувся до українців
В Україні 60-річні більше не зможуть вийти на пенсію: коли та як зміняться вимоги до стажу
Почати слід з приготування опари. Для цього потрібно викласти в миску 30 г живих дріжджів і влити 150 мл теплої води. Заважати поки дріжджі не розчиняться. Потім додати 2 ст.л. цукру і 4 ст.л. борошна і акуратно перемішати до однорідного стану. Після цього потрібно накрити миску рушником на 25-30 хвилин, щоб опара підійшла.
Борошно висипати у велику миску і додати 2 ст. л. темного какао і цукор, що залишився. Перемішати сухі інгредієнти лопаткою. Потім потрібно додати 3 яйця і збити з сухими інгредієнтами. Після цього додати 100 г розм'якшеного вершкового масла і підійшла опару. Перемішати до однорідного стану і накрити миску рушників ще на 60 хвилин.
На наступному етапі - змастіть руки соняшниковою олією і обімніть тісто. Потім додати 100 г цукатів і перемішати, щоб рівномірно розподілити їх в тесті. Викладіть тісто для шоколадної паски в змащену маслом форму, воно повинно займати більше однієї третини форми. Накрийте форму рушником і залиште ще раз для підйому в теплому місці на 35-40 хвилин. Тим часом включіть духову шафу розігріватися до температури 180 градусів. Коли тісто підійде, поставте форму в розігріту духовку і випікайте паску від 25 до 40 хвилин, в залежності від розміру форми. Якщо скоринка занадто підрум'яниться, накрийте паску фольгою зверху, щоб не підгорала. Після духовки потрібно дати пасці охолонути в формі, а в цей час можна якраз зайнятися шоколадною глазур'ю.
Змішайте в мисочці 3 ст.л. лимонного соку, 100 г цукрової пудри і 2 ст. л. какао. Ретельно перемішайте віночком. Якщо глазур вийшла занадто густий, додайте ще трохи лимонного соку. Після того як паска охолов його потрібно дістати з форми і покрити шоколадною глазур'ю. Також можна прикрасити цукатами, горіхами або іншими прикрасами.
Раніше Знай писав, рецепт домашньої рубаною ковбаси без оболонки-відмінно впишеться в Великодній кошик.
Також ми повідомляли, сирна паска з сухофруктами без дріжджів: простий рецепт від Тані Федорищевої на Великдень-2022.
Нагадаємо, рецепт глазурі на великодні паски без яєць, яка не кришиться і не липне.