Вже багато господинь встигли обмінятися досвідом в приготуванні святкового столу до дуже важливого дня для всіх християн - Великодня, який в 2022 році відзначається 24 квітня. Настала черга і рецепта від королівських кондитерів. Умільці розповіли, як спекти пряне пасхальне печиво, яким любить ласувати сама Єлизавета II.
Виявляється, королева Великобританії, як і інші люди, не залишається байдужою до святкових солодощів, та ще й до таких апетитним на вигляд. Докладний рецепт приготування розмістили в журналі Vogue.
Рецепт печива від майстерних кондитерів здасться багатьом досить простим, також як і інгредієнти, що в нього входять.
Що знадобиться для тіста:
Долари можна продавати? Що буде з курсом в Україні після приходу Трампа
Індексація пенсій у 2025 році буде не для всіх: хто опиниться за бортом підвищень
Перевірки від газовиків вийшли на новий рівень: українцям розповіли про документ, який треба підписати
Українцям виплатять по 4 500 гривень: кому пощастить отримати допомогу
- 350 г борошна;
- 5 г соди для випічки;
- 10 г меленого імбиру;
- 5 г кориці;
- 125 г несолоного масла;
- 175 г світлого м'якого коричневого цукру;
- 1 яйце;
- 60 г цукрового "золотого" сиропу.
Для глазурі:
- 2 яєчних білка;
- 600 г цукрової пудри;
- харчовий барвник на ваш вибір.
Приготування:
-
Розігрійте духовку до 170 ℃.
-
У мисці змішайте борошно, соду й спеції. Далі додайте нарізане кубиками масло й перемішайте масу до консистенції, схожої на крихти. Додайте цукор. Потім яйце й сироп і перемішайте, поки не вийде тісто.
-
Тісто розкатати до товщини 5 мм. Використовуйте спеціальні формочки для печива або картонні шаблони, щоб надати печиву бажаної форми.
-
Викладіть печиво на антипригарний килимок або пергаментний папір і випікайте на середній полиці вашої духовки 12—15 хвилин.
-
Випікайте печиво, поки воно не зберігатиме свою форму й не стане золотистого кольору.
-
Перед тим, як прикрашати глазур’ю, готове печиво треба повністю остудити.
Етапи приготування глазурі:
- Додати 1 яєчний білок до 600 г цукрової пудри і збити до однорідної маси. Глазур повинна бути плавною текстури, не розшаровуватися і тримати форму.
- Щоб глазурі вистачило на все печиво, додайте ще один яєчний білок, щоб розбавити суміш.
Нагадаємо, рецепт глазурі на великодні паски без яєць, яка не кришиться і не липне
Як повідомляв Знай.uа, рецепт ніжного паски на сухих дріжджах: впорається навіть справжній профан в кулінарії
Також портал Знай.uа писав, що кулінар "МастерШеф" Володимир Ярославський поділився секретами приготування сирної паски: підготовка до свята повним ходом