Незвичайні смакові поєднання дуже щільно вкоренилися у творців модних кулінарних тенденцій. Всі ми давно звикли до Брауні з солоною карамеллю, або роллам з апельсиновим желе.
Але що на рахунок маринованого кавуна? Ми роздобули для вас простий і зрозумілий рецепт такої консервації.
Нам буде потрібно:
🍉Кавун
🌿Селера - листя
Пенсіонерам "навісять" новий фінансовий тягар: ніяких пільг не чекайте
Багатогодинні черги до ТЦК відміняються: у "Резерв+" запрацювала довгоочікувана функція
Штрафи за дрова: українцям підказали, як уникнути покарання за деревину на своєму подвір'ї
Пенсіонери також отримають свою "тисячу" на карту: кому адресовано надбавку
Маринад:
- Вода - 1.5 літра;
- Сіль-30 гр (1 ст. л з гіркою);
- Цукор-90 гр (3 ст. л цукру);
- Лимонна кислота-6 гр (1 ч.л).
СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:
- Кавун добре промиваємо, просушуємо. Нарізаємо на шматочки, будь-якої форми, щоб помістилися в банку.
- У стерилізовану банку кладемо пару гілочок листя селери і шматочки кавуна до повного.
- Заливаємо крутим окропом, накриваємо кришками. Ми залишаємо на хвилин 15-20.
- Зливаємо воду з банок в мірну ємність, вимірюємо 1.5 літра і більше... Маринад можна варити в цій же воді, а можете злити воду з банок в раковину і замінити простою, чистою водою.
- У каструлю з водою всипаємо сіль, цукор і лимонну кислоту. Доводимо до кипіння, помішуючи до розчинення цукру і солі. Кип'ятимо хвилини 2-3.
- Гарячим маринадом заливаємо банки з кавуном, закочує кришки, перевертаємо і вкутуємо до повного охолодження.
Повірте, цей рецепт запитають у вас всі, хто спробує такий маринований кавун. Ягода виходить кисло-солодкою, злегка солоною, за рахунок селери - ароматною. Цей кавун підійде до будь-якого столу: хоч до десертного, хоч до закусочного, хоч до гарячого.
Зберігати закрутку можна, як в прохолодному приміщенні, так і при кімнатній температурі. Але вибирайте місце темніше.
Нагадаємо про рецепт печінкових оладок з 4 інгредієнтів: підійде на сніданок, вечеря і в бутерброди.
Раніше ми розповідали про ідеальну перловку з м'ясом, яку обожнюють в ЗСУ: швидкий рецепт, можна готувати і на багатті.
Також ми ділилися з вами маленькими секретами для приготування розсипчастого рису: всього три кроки і ідеальний гарнір готовий.