З дитинства багато хто пам'ятає смак перлової каші і особливо не шанують цю страву. Воно асоціюється з армією або з школою, де часто її готували не дуже смачно.
Зараз для багатьох українців перловка пішла на задній план і всі їдять гречку, булгур або кіноа. Але і перлову кашу можна приготувати так, що ви її точно полюбите. А якщо ви порадуєте такою стравою воїнів ЗСУ або бійців ТРо, то вони будуть носити вас на руках.
Отже, приступимо до приготування перлової каші в горщиках, яка сподобається дорослим і припаде до смаку і маленьким українцям.
Інгредієнти на 4 горщики об'ємом 350 мілілітрів:
"Бусифікацію" обіцяють викорінити: ТЦК застосують новий підхід до мобілізації
Пенсіонерам "навісять" новий фінансовий тягар: ніяких пільг не чекайте
Не наплутайте з показниками лічильників цього місяця: Нафтогаз звернувся до українців
Долари з "заначки" можуть розчарувати: почали діяти нові правила обміну валюти
- Крупа перлова (суха) - 200 грам;
- Яловичина - 300 грам;
- Цибуля - 2 шт.;
- Морква - 2 шт.;
- Масло рослинне ( для смаження) - 3 ст. л.;
- Масло вершкове - 20 грам;
- Лавровий лист - 1 шт;
- Перець чорний мелений - за смаком;
- Сіль - за смаком.
Спосіб приготування:
- Перлову крупу необхідно вимити і залити холодною водою на 10 - 12 годин.
- Обсмажуємо на олії овочі, до золотистого кольору. Яловичину нарізаємо на невеликі шматочки і обсмажуємо до рум'яної скоринки, солимо і перчимо до смаку.
- На дно кожного горщика кладемо обсмажені овочі, далі обсмажену яловичину, перлову крупу, ¼ - лаврового листа і шматочок вершкового масла.
- Заливаємо горщики гарячою водою і ставимо в холодну духовку. Готуємо при 180 градусах 1 годину 20 хвилин, потім вимикаємо духовку і залишаємо в ній горщики на 20 хвилин.
Ось наша шикарна страва і готова. Смачного, мирного неба над головою і якнайшвидшої перемоги України.
Нагадаємо, печиво з дитинства "Сигаретки" з горіховою начинкою: простий рецепт, щоб порадувати себе і діток.
Раніше ми ділилися рецептом бабусиних пишних пиріжків: тісто м'яке, як пух.
Також вам сподобаються дуже гострі помідори за незвичайним рецептом: квасяться тиждень, а задоволення на рік вперед.