Відомий українських кулінар і шеф реаліті "На ножах" Алекс Якутов розповів, як приготувати корисний мед з бузини.
Алекс Якутов поділився рецептом з Новим каналом. Бузина славиться своїми корисними властивостями, в складі цієї рослини є велика кількість вітамінів A, B, С. Є безліч варіантів використання ягід в варення, сиропі і вині. Не менш корисні і квітки цього куща. Їх заварюють в якості чаю, роблять лікувальні настоянки і варять так званий мед, який по суті є варенням.
Інгредієнти:
- квітки бузини - 2 щільно заповнених склянки
- вода - 500 мл
- цукор - 1 кг
- лимонна кислота - 1/4 ч. л.
Приготування:
Сім'ї отримають більше грошей: як змінився розмір соцдопомоги
Банкомати "Привату" безкарно крадуть гроші українців: як працює "схема"
Плювання в спину та глузування: у ТЦК скаржаться на неприязнь цивільних
Європа почне повертати Україні ухилянтів? Німеччина депортує першого
- Квітки промиваємо і відокремлюємо від гілочок.
- Складаємо в каструлю і заливаємо водою. Доводимо до кипіння і кип'ятимо 10-15 хвилин.
- Даємо настоятися мінімум 1 годину. Віджимаємо всі квітки і викидаємо.
- У відвар додаємо цукор і лимонну кислоту. Вона потрібна, щоб мед не кристалізувався. Варимо на повільному вогні дві години, періодично помішуючи. Готовність визначайте по густоті. Хочете мед густіше - варіть довше.
- Мед можна вживати відразу або заготовити на зиму, розлив по банках, не забувши їх простерилізувати!
Нагадаємо, старовинний рецепт ромової баби, як в дитинстві: смачний десерт для солодкого життя
Як повідомляв Знай.uа, шквидка закуска з сиру і яйця за 5 хвилин: гості не встигнуть піднятися на ліфті, як все готово
Також портал Знай.uа писав, що рецепт домашньої рікотти з молока від Вови Ярославського з "МастерШеф": замість сиру, для сирників і просто до чаю