У літню пору часто хочеться відмовитися від важкої їжі, адже сезон свіжих овочів і ягід спонукає до того, щоб харчуватися саме цим.

Але іноді все одно хочеться з'їсти щось типу плову. На цей випадок ми знайшли для вас унікальний рецепт ароматного фруктового плову, щоб ви спробували щось зовсім новеньке.

Плов. Фото: Кулінарні рецепти
Плов. Фото: Кулінарні рецепти

ІНГРЕДІЄНТИ:

- 2 склянки рису;
- ½ склянки рослинного масла;
- ½ склянки сухофруктів (родзинок, кураги або чорносливу);
- цибулина;
- 3 моркви;
- 2 склянки води;
- сіль за смаком.

Популярні новини зараз

Пенсіонерам виплатять майже 3,5 тисячі допомоги: хто та як може отримати

Мінімальна пенсія у 2025 році: чи зростуть суми та як вона визначається

В Україні оновили важливий перелік для ВПО: від цього залежать виплати

Не субсидія і не пільги: українці отримають окрему допомогу на комуналку

Показати ще

Приготування плову, скріншот: Youtube

Спосіб приготування :

  1. Очистити і нарізати дрібно цибулину. Очистити, вимити і натерти на крупній тертці моркву. В утятницю або чавунець з кришкою налити рослинну олію і поставити на вогонь.
  2. Коли над олією з'явиться димок, покласти в нього підготовлені цибулю і моркву. Перемішати, зробити невеликий вогонь і закрити утятницю кришкою. 20 хвилин у вашому розпорядженні.
  3. За цей час переберіть рис і вимийте 5-6 разів. Вимийте сухофрукти.
  4. Потім зніміть кришку з утятниці за допомогою прихваток, і налийте 2 склянки води, посоліть, покладіть рис з сухофруктами і варіть на повільному вогні без кришки.
  5. Коли вся вода википить, проткніть плов до дна паличкою і влийте в цей отвір трохи води. Закрийте кришкою і тушкуйте ще хвилин 10. Плов перемішувати не можна!

Найсмачніший плов у вашому житті готовий. Смачного і мирного неба над головою.

Плов з сухофруктами, скріншот з відео

Нагадаємо про найніжніші галушки від зірки "МастерШеф" Євгенія Клопотенка: впорається навіть дитина.

Раніше ми ділилися простим рецептом супу з червоної сочевиці від вагітної зірки "Київ вдень і вночі" Вікторії Маремухи.