Українська актриса Анна Саліванчук порадувала передплатників рецептом смачного французького тартатену.

Як акторка відзначила яблучний тарт – це улюблений десерт її чоловіка. Для того, щоб приготувати тартатен, нам потрібно: для тіста – 350 г борошна, 1 ст.л. цукру, 1/2 ч. л. солі, 150 г вершкового масла|мастила|, 1 шт. жовтка, щіпка кориці до смаку, 2-6 ст.л. води (чи молока); для начинки - 4-6 яблука (залежно від розміру), 1 ч.л. кориці, 50 г вершкового масла|мастила|, 2 ст.л. цукру.

Анна Саліванчук. Фото: скрін youtube

Для початку нам потрібно приготувати тісто. Для цього необхідно просіяти муку|борошно|, далі додаємо вершкове масло|мастило| для отримання крихти, наступними йдуть цукор, щіпка кориці, ½ ч. л. солі та один яєчний жовток, місимий до однорідної консистенції. Якщо одного жовтка буде недостатньо та тісто вийде недостатньо еластичним, додайте до тесту 2-6 ст. л. води чи молока. З готового тіста створюємо кулю, загортаємо у харчову плівку та відправляємо в холодильник на 30 хвилин.

Яблука поріжте на шматочки. Розігрійте сковороду і розтопіть 50 г вершкового масла|мастила|, додайте|добавляйте| цукор, як тільки він розтопиться, викладете на всю поверхню рівномірно шматочки яблук. Додати кориці і тушкувати яблука протягом 3-5 хвилин, періодично помішуючи. Раніше підготовлене тісто розкачайте і рівномірно викладіть у форму для запікання, притискаючи до бортиків. Карамелізовані яблука рівномірно розподіляємо у форму з тестом.

Популярні новини зараз

Зміни в правилах обміну валюти: заначка може перетворитися на розчарування

Терміново біжіть до супермаркету, поки не почалися тривалі відключення світла: що потрібно купити кожному українцеві

Пенсіонерам "навісять" новий фінансовий тягар: ніяких пільг не чекайте

Не наплутайте з показниками лічильників цього місяця: Нафтогаз звернувся до українців

Показати ще

Анна Саліванчук. Фото: скрін youtube

Розігріємо духову шафу до 180 ° і ставимо на 45 хвилин. Готовий тарт при охолодженні загусне і набуде необхідної консистенції.

Нагадаємо, рецепт маринованих томатів із соєвим соусом від Євгена Клопотенка : невелика "родзинка" зробить смак яскравішим

Як повідомляв "Знай.uа", цей суп переплюнув "Окрошку": рецепт першої страви "Мозаїка", який шукають усі ваші сусідки

Знай.ua писав, після визнання ЮНЕСКО борщу українським, Клопотенко взявся за іншу смакоту : "Ваше завдання..."