Погода в Україні в останні дні спостерігається зовсім не літня і саме вона викликає бажання їсти якусь смачну випічку.
Ми поділимося з вами рецептом, який перевершить будь-яке ресторанне тістечко або тортик і подарує хвилини справжньої насолоди. Всі сусідки та подруги запитають у вас, як ви зробили такий дивовижний лимонний пиріг. А готується він, до речі, дуже просто і впорається навіть новачок у кулінарних справах. Також вам не доведеться занадто на нього витрачатися.
Інгредієнти:
- 2 ст.л сметани;
- 250 г маргарину;
- 2 ч.л розпушувача;
- 2 яйця;
- 1 склянка цукру;
- 4 склянки борошна.
Для начинки:
На Україну чекає аномальне літо: чим воно може здивувати у 2025 році
Гороскоп на тиждень 7-13 квітня для всіх знаків Зодіаку: Тільцям не позіхати, Дівам зібратися, Стрільцям ризикнути
Замість притулку – депортація: українцям у Чехії зачиняють двері
З 1 травня на заправках буде нове паливо: у баки заливатимуть дивну "бовтанку"
- 2 лимона;
- 1 склянка цукру;
- 1 ст.л картопляного крохмалю або кукурудзяного.
СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:
- У миску просіюємо борошно, всипаємо розпушувач, перемішуємо. Беремо холодний маргарин і натираємо його на великій тертці, змішуючи з борошном. Перетираємо в крихту.
- Додаємо цукор, яйця, сметану та замішуємо тісто. Розділити тісто на 2 частини, одну відправити в морозилку на 30 хвилин, а другу розподілити по формі.
- Лимони проколоти зубочисткою в кількох місцях і залити окропом. Залишити на 10-15 хвилин. Розділити на кілька частин, видалити кісточки і зі шкіркою подрібнити блендером.
- Додати цукор та крохмаль, все добре перемішати. Вилити на тісто начинку, дістати тісто з морозилки і натерти на великій тертці поверх начинки. Випікати 50-60 хвилин при t 180 C.
І ось дуже смачний лимонний пиріг готовий. Такому позаздрять навіть аси кулінарії із "МастерШеф".
Нагадаємо про рецепт вівсянки з "сюрпризом" від зірки "МайстерШеф" Ектора Хіменеса-Браво: ідеально в кожній родині.
Раніше ми ділилися тим, як треба їсти молоду кукурудзу: правильно цього не робив майже ніхто.