Погодна осінь прийшла в Україну несподівано і хоча багато українців сподіваються на "бабине літо", решта готується до зими.
У багатьох змінюються і смакові уподобання з настанням холодів і все частіше хочеться чогось теплого, запеченого... А що ви скажете про стейк із... цвітної капусти. Нехай вас не лякає зненавиджений продукт дитинства, адже його можна так смачно приготувати, що вам і на думку не спаде, що це саме вона.
Пропонуємо вам приготувати смачний стейк із цвітної капусти з овочевим соусом за рецептом Шефа та експерта реаліті "На ножах" Алекса Якутова.
ІНГРЕДІЄНТИ:
В Україні посилять мобілізацію та укріплять міста: до чого слід готуватися
Подачу газу тимчасово припинять: газовики попереджають українців про ремонтні роботи до кінця листопада
Приємна несподіванка: в Україні почали знижуватись ціни на деякі овочі
Податкова перевіряє українців за кордоном: що вже відомо
• Цвітна капуста – 500 г;
• Яйця – 2 шт.;
• Борошно – 150 г;
• Сухарі Panko або панірувальні – 200 г;
• Олія – 100 г;
• Картопля – 2 шт.;
• Вершкове масло – 2 ст. л.;
• Овочевий бульйон – 50 – 100 г;
• Часник – 4 зубчики;
• Зіра, сіль, перець, цукор – до смаку;
• Вершки – 50 мл;
• Пармезан – 70 г (за бажанням).
Спосіб приготування:
1. Капусту миємо, розрізаємо на половинки і нарізаємо стейки товщиною приблизно 2,5 см. Солимо, перчимо з обох боків. Маленькі обрізки не викидаємо, вони нам знадобляться.
2. Змішуємо яйця з невеликою кількістю води.
3. Стейки обвалюємо в борошні з усіх боків, потім обмочуємо в яйце, а потім обвалюємо в сухарях.
4. Розігріваємо сковороду з олією, добре підсмажуємо капусту з обох боків, перевертаючи приблизно три рази, але дивіться щодо ситуації. Стейк повинен вийти трохи "аль денте".
5. Для покращення смаку можна потерти на підсмажений стейк пармезан і перевернути його досмажувати сиром вниз. Також потрібно зробити з іншого боку. Тоді ви отримаєте хрумку сирну скоринку. Але це необов'язково.
6. Тепер очищаємо картоплю та дрібно нарізаємо. Беремо обрізки цвітної капусти і обсмажуємо їх на сковороді з часником та картоплею у вершковому та соняшниковому маслі. Додаємо щіпку зіри, сіль, цукор.
7. Коли все обсмажиться, вливаємо вершки з овочевим бульйоном і гасимо 15 хвилин.
8. Перебиваємо овочі блендером. Якщо потрібно, доводимо до смаку сіллю та перцем. Вийде картопляно-капустяний крем.
9. Викладаємо на тарілку спочатку крем, а зверху стейк.
Нагадаємо про смачний десерт з бананом та шоколадом без випічки нашвидкуруч: 20 хвилин та "вуаля".
Раніше ми повідомляли, що це краще за гречану кашу: козацьку страву куліш, яку полюблять усі.