Дуже смачний рецепт тефтtktr "по-старому" кожному знадобиться в господарстві, адже так часто виникає питання, що приготувати на обід або вечерю.
Тефтелі є практично в кожній кухні світу, зустрічаються згадки про них та в літературі. В англомовних країнах ця страва називається мітболами. Приготування тюфтель досить просте, і для них підходить будь-який вид м'яса. Найсмачніше вони з різними соусами. Пропонуємо вам приготувати тефтелі під соусом із сезонних грибів за рецептом Шефа та експерта реаліті Нового каналу "На ножах" Алекса Якутова.
Для соусу вам знадобляться:
• Асорті свіжих грибів – 200 г;
Гороскоп на 26 листопада: у вівторок Всесвіт на вашому боці
Пенсіонерів змусять повернути частину виплат державі
Українцям дозволили не сплачувати за комунальні послуги: коли рахунки можна "заморозити"
Індексація пенсій у 2025 році буде не для всіх: хто опиниться за бортом підвищень
• Вершкове масло – 1 ст. л.;
• Цибуля – 20 г (приблизно ¼ голівки);
• Вершки 35% жирності – 50 г;
• М'ясний бульйон – 100 г;
• Сіль, перець – до смаку;
• Олія для обсмажування.
Для тефтелів вам знадобляться:
• Свинина – 200 г;
• Яйце – 1 шт.;
• Цибуля – 20 г;
• Часник – 2 зубчики;
• Сіль, перець – до смаку.
СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:
1. Гриби миємо, зачищаємо. Цибулю дрібно нарізаємо. Нарізаємо гриби та обсмажуємо 100 г на сковороді разом із цибулею.
2. Коли вони добре підсмажаться, солимо, перчимо їх, додаємо вершкове масло і вливаємо в сковороду бульйон та вершки. Готуємо, доки не випарується волога.
3. Потім перебиваємо гриби в блендері та перетираємо через сито. Якщо потрібно, доводимо до смаку сіллю та перцем. Вийде насичений, з яскравим смаком соус.
4. Перекручуємо м'ясо на м'ясорубці. Солимо і перчимо на смак, добре відбиваємо і відправляємо в холодильник на 20 хв.
5. Формуємо кульки та обсмажуємо з усіх боків на сковороді.
6. Коли тефтельки будуть практично готові, беремо 100 г грибів, що залишилися у нас, і обсмажуємо разом з ними кілька хвилин.
7. Тепер перекладаємо їх у гастроємність, заливаємо соусом та відправляємо у розігріту до 185 градусів духовку на 10 хвилин.
8. Подаємо тефтелі із зеленню.
Нагадаємо, ховайте банки, щоб не з'їсти все до зими: рецепт ароматної солянки, яка стане улюбленою консервацією.
Раніше ми писали про пишні та ароматні пончики, як у дитинстві: мінімум витрат, але максимум задоволення, рецепт.