Кожна господиня знає скільки реально часу доводиться витрачати на те, щоб приготувати смачний борщ.
Особливо коли у тебе на кухні вже крутиться ціла зграя голодних домочадців, яким треба все подати швидше. А ми так часто втомлюємося на роботі, що не готові стояти біля плити годинами.
Вихід є – чому б не зробити заготівлі заправки, які значно полегшать вам життя? Найпростіший варіант - овочевий, він довго зберігається і навіть може зійти за салат, якщо вже на борщ немає сил.
Інгредієнти:
Розмір виплат зміниться: що чекає на пенсіонерів у 2025 році
Пенсіонери ВПО можуть отримати солідну надбавку: що для цього потрібно
Масштабне березневе підвищення пенсій: 2300 отримають не всі
Мобілізацію урівняли для всіх: українцям оголосили вердикт щодо економічного бронювання
-0,5 кг квасолі;
-1,5 – 2 кг томатів;
-1 кг перцю болгарського;
- 1 кг моркви;
-2 кг капусти білокачанної;
-0,5 л олії соняшникової;
-3 ст. л. соли;
-1,5 ст. л. сахара;
-150 г оцту.
Рецепт приготування:
Замочіть квасолю, доки вона не стане м'якою, відваріть її до готовності. Бульйон не зливайте, його потім також можна додати в заправку.
Поріжте на шматочки помідори та пропустіть їх через м'ясорубку.
Потім треба промити, почистити і натерти на терці моркву, натушкувати капусту. Змішайте всі овочі, посоліть, додайте|добавляйте| цукор і масло|мастило|, ще раз перемішайте і поставте на плиту. Варити потрібно годину на невеликому вогні і зрідка не забувати помішувати.
За 15 хвилин до готовності засипайте квасолю. Якщо заправка вийшла густою, розбавте бульйоном і нехай вариться ще 10-15 хвилин. Перш ніж зняти з плити, долийте оцет і змішайте. Залийте все у стерильні банки.
Як приготувати заправку для борщу
Нагадаємо про найсмачніші тефтелі зі свинини "по-старому": такий рецепт оцінить і Коля Тищенко.
Раніше ми повідомляли рецепт ароматної солянки, яка стане улюбленою консервацією.