Як часто вам хочеться голубців, але ви відганяєте цю ідею, тому що так не хочеться морочитися з їх приготуванням? Ну чи ви прямуєте в "Єрмоліно" або "Галя балувана", щоб купити напівфабрикат.

Напевно, у вас чи ваших родичів була така ситуація хоч раз. А якщо ми скажемо, що голубці можна приготувати швидко, без клопоту і зайвої мороки? Записуйте рецепт страви із пекінської капусти.

Голубці. Скрін, відео YouTube

Інгредієнти:

- пекінська капуста;
- фарш 500 гр.;
- рис 50-70 гр.;
- ріпчаста цибуля - 1 шт.;
- морква – 1 шт.;
- Часник – 2 зубчики.

Соус:

Популярні новини зараз

Пенсія зросте майже на 1000 грн: хто може сподіватися на підвищення

Надіються всі, але мало хто відчує: чого чекати від індексації пенсій у 2025 році

Ціни рекордні, але буде дорожче: нерадісні прогнози для власників авто з ГБО

Дають лише 3 дні: в Україні змінилися правила повісток поштою, що це змінює для чоловіків

Показати ще

- томатна паста – 2 ч.л.;
- вершки/сметана;
- вода;
- спеції, сіль та чорний перець за смаком.

Голубці, фото з відкритих джерел

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:

  1. Цибулю і моркву обсмажити на олії. Рис відварити майже до готовності.
  2. До фаршу, наприклад свинина+яловичина, додати обсмажені овочі, відварений рис, часник, улюблені спеції, сіль та чорний перець до смаку, ретельно перемішати.
  3. Листя пекінської капусти залити гарячою водою хвилин на 5-7, найжорсткішу частину зрізати ножем. При покупці вибирайте найбільшу качан!
  4. Загортаємо начинку в лист і викладаємо у глибоку форму.
  5. Залити голубці готовим соусом (соус готуйте на Ваш смак, і за кількістю голубців і за формою, в якій готуватимете) і тушкувати на повільному вогні під кришкою хвилин 35-45 до готовності.
  6. Щоб соус до голубців став густішим, за 5-10 хвилин до готовності додайте пару чайних ложок борошна або крохмалю.

Нагадаємо, гречка замінить рис усім українцям: простий рецепт улюбленої крупи, який оцінять усі від малого до великого.

Раніше ми ділилися шинкування капусти бабусиним способом: тепер у банку влізе більше.