Свиняча відбивна, запечена в духовці з сиром - це найпростіший варіант відбивної навіть для господині-початківця.
М'ясо гарантовано виходить м'яким, що тане в роті, а обід або вечеря з такою відбивною - обов'язково смачна і ситна.
ІНГРЕДІЄНТИ НА 6 ПОРЦІЙ:
- Свинина - 500 гр.
- Цибуля - 2 шт.
- Твердий сир – 200 гр.
- Майонез - 100 гр.
- Сіль за смаком.
- Перець – за смаком.
Покрокове приготування:
Десятки тисяч українців залишилися без "броні" від мобілізації: за які порушення призиватимуть
Приємна несподіванка: в Україні почали знижуватись ціни на деякі овочі
Податкова перевіряє українців за кордоном: що вже відомо
Українців попередили про три місяці без пенсії: у кого будуть проблеми з ПФУ
КРОК 1: Підготувати зазначені продукти для приготування свинячої відбивної з сиром у духовці. Свинину краще брати без кісток та прожилок, цілим шматком. Цибуля середня, але тут теж на любителя - хто любить цибулю може взяти побільше. Сир я беру напівтвердий 50% жирності, він чудово розплавляється в духовці, утворюючи апетитну скоринку. Для соковитості використовуємо майонез. Сіль, перець за смаком. Підготувати посуд для використання в духовці.
КРОК 2: Вибраний сир звільнити з упаковки, при необхідності зрізати оболонку. Натерти сир на великій тертці. Я вибираю сир напівтвердий, але можна використовувати будь-який, який подобається або є вдома.
КРОК 3: Цибулю очистити від лушпиння, помити і нарізати півкільцями або кільцями.
КРОК 4: Свинину краще використовувати свіжу. Якщо м'ясо заморожене, його попередньо розморозити, залишивши при кімнатній температурі. Потім м'ясо промити і обсушити паперовим рушником. Нарізати свинину на порційні шматочки завтовшки 1,5 - 2 см. Відбити м'ясо кулінарним молотком з двох боків, не ушкоджуючи цілісності шматочків. Викласти підготовлені відбивні у форму для духовки, попередньо змащеною олією або застеленим папером для випічки.
КРОК 5: Кожен шматочок посолити і поперчити. Змастити рівномірно майонезом. Майонез дасть соковитість м'ясу, цибуля та сир не вийдуть сухими.
КРОК 6: На кожну відбивну викласти нарізану півкільцями цибулю.
КРОК 7: Посипати рівномірно зверху кожен шматочок натертим сиром. Форму зі свинячими відбивними поставити попередньо розігріту до 180 гр. духовку на 20 - 25 хвилин або до рум'яної скоринки.
КРОК 8: Свинячі відбивні із сиром, приготовлені в духовці, подавати гарячими. Це універсальна страва, до неї на гарнір можна подати і картопля, і макарони, і рис, і будь-які овочі. Повноцінна смачна вечеря для всієї родини готова.
Нагадаємо про ідеально смачний борщ із кількою в томаті: рецепт шедевра кулінарії, який ви ніде не знайдете.
Раніше ми повідомляли про незвичайний спосіб заготівлі зеленої цибулі на зиму: рецепт, у якому немає нічого зайвого.