Пропонуємо вам простий рецепт смачних чіпсів у домашніх умовах. На цей раз ми приготуємо пікантні низькокалорійні чіпси з крабових паличок. Засушити такі чіпси в духовці можна лише за 20 хвилин. Чіпси виходять хрусткими та ароматними.

Одна з безперечних переваг цих чіпсів – навіть наступного дня вони залишаються хрусткими.

Про це стало відомо завдяки рецепту одного з українських шефів, що часто ділиться цікавими способами приготування різноманітних страв у мережі YouTube.

Чіпси з крабових паличок, скріншот: YouTube

Що нам потрібно із продуктів

- Крабові палички – 250 г;

Популярні новини зараз

Індексація пенсій у 2025 році буде не для всіх: хто опиниться за бортом підвищень

Десятки тисяч українців залишилися без "броні" від мобілізації: за які порушення призиватимуть

Приємна несподіванка: в Україні почали знижуватись ціни на деякі овочі

Коли скасують графіки відключення світла: хто та як формував черги

Показати ще

- Соль – 0,5 ч. ложки;

- Перець чорний мелений – 1/4 ч. ложки;

- Паприка – 0,5 ч. ложки;

- Імбир мелений – 0,5 ч. ложки.

Чіпси з крабових паличок, скріншот: YouTube

Спосіб приготування

Готуємо потрібні продукти. Заморожені крабові палички розморожуємо. Духовку вмикаємо для розігріву до 180 градусів. Крабові палички очищаємо від пакувального матеріалу, розгортаємо та викладаємо на робочу поверхню.

(Якщо палички складно розвертаються, зануріть на 30 секунд у гарячу воду. Після цього палички стануть більш еластичними, легко розгорнуться і не поламаються.)

Потім кожну розгорнуту крабову паличку розрізаємо на 2 частини вздовж, а потім нарізаємо поперек, щоб вийшли квадратики. Деко попередньо застилаємо силіконовим килимком для випічки або пергаментом.

Чіпси з крабових паличок, скріншот: YouTube

Викладаємо крабові квадратики на лист. Оскільки олія не використовується, пергамент краще вибирати силіконізований.

З'єднуємо сіль, чорний мелений перець, паприку та мелений імбир у невеликій ємності. Все перемішуємо до однорідності. Помірно посипаємо крабові квадратики сумішшю спецій (потрібно приблизно 0,5 ч. ложки).

Чіпси з крабових паличок, скріншот: YouTube

Відправляємо лист у розігріту духовку приблизно на 10-12 хвилин. Крабові чіпси повинні підсохнути з одного боку. Після цього лист виймаємо з духовки, чіпси перевертаємо на інший бік.

Підсушуємо ще 5-7 хвилин за тієї ж температури. Готові чіпси повинні підсохнути до хрускоту. Чіпси з крабових паличок готові.

Нагадаємо, готуємо ресторанну страву на домашній кухні: салат із запічного гарбуза із сиром фета.

Раніше повідомлялося, 3 інгредієнти та 15 хвилин часу: рецепт цукерок "Рафаелло", які не зашкодять фігурі.

Також, знахідка для тих, хто не любить довго стояти біля плити: як приготувати пиріг з брокколі та томатами.