Осінь щедра на овочі та фрукти. Саме час запасатись ними на зиму, а також готувати смачні заготівлі.
Пропонуємо скуштувати наступний рецепт неймовірно смачного варення з осінніх фруктів.
Варення не потребує особливих витрат чи зусиль, проте потрібно буде приділити час та терпіння, щоб очистити та нарізати всі інгредієнти. Однак, коли взимку ви змащуватимете це ароматне і апетитне варення на скоринку свіжого хліба і ласуватиме ним з гарячим чаєм, ви переконаєтеся, що всі ці зусилля не були марними.
Інгредієнти:
Долари можна продавати? Що буде з курсом в Україні після приходу Трампа
Дають лише 3 дні: в Україні змінилися правила повісток поштою, що це змінює для чоловіків
Коли скасують графіки відключення світла: хто та як формував черги
Українців попередили про три місяці без пенсії: у кого будуть проблеми з ПФУ
- Груша – 3 шт.
- Яблука 3 шт.
- Апельсин 1шт.
- Лимон 1 шт.
- Виноград 300 г
- Слива 300 г
- Цукор 1 кг
- Вода 200 мл
Приготування:
Спочатку добре помийте всі фрукти, ягоди та цитрусові. З груш видаліть серцевини і наріжте скибочками завтовшки 0,5 см. Далі покладіть їх у киплячу воду, доведіть до кипіння і злийте відвар. Додайте|добавляйте| в нього цукор і зваріть сироп на невеликому вогні. Весь час треба його помішувати. Загалом вам знадобиться для цього близько 10 хвилин.
У яблук також видаліть серцевини, наріжте скибочками і покладіть сироп. Тепер додайте шматочки груш, винограду та половинки слив. Апельсин і лимон наріжте пластинками шириною 0,5 см. Видаліть кісточки, залийте 100 мл води, доведіть до кипіння, потім додайте в сироп з фруктами.
Варення потрібно варити протягом 15-20 хвилин після закипання, доки фрукти не стануть прозорими. Після цього розкладіть варення у стерилізовані банки та закрийте кришками.
Нагадаємо, що без цього рецепту – ти не кухар: найпростіший спосіб замісити листкове тісто.
Раніше ми повідомляли, що занадто м'яка або гірка квашена капуста: 5 помилок, яких припускаються багато хто.