До святкування Геловіну багато людей не тільки обирають собі костюми, але й складають меню. Щоб вразити гостей, можна приготувати "жахливу" гарячу страву - фаршировані перці.
У фаршированих перцях слід вирізати очі, ніс і рот, щоб вони були схожі на Джека-ліхтаря - символ найстрашнішого в історії свята. У цьому рецепті начинка в перцях виходить дуже соковитою та смачною.
Інгредієнти:
- Солодкий перець 6 штук
- Змішаний фарш 300 г
- Рис 2 склянки
- Консервована квасоля 1 банка
- Томатний соус з чилі 200 г
- Сіль за смаком
- Молотий чорний перець за смаком
- Сир твердий за смаком
- Рослинна олія 1 столова ложка
Як приготувати:
Підготувати перці (найкраще брати жовті та помаранчеві). Зрізати верхню частину як кришечку, відкласти. Очистити від насіння. Вирізати гострим ножем очі, ніс та рот. Потім варити в окропі 2-3 хвилини. Остудити. Рис промити та відварити до готовності.
У глибокій сковороді розігріти олію, потім обсмажити фарш до відсутності червоних місць. Додати сіль, перець, спеції за смаком (добре підійде суміш для фаршу та орегано). Додати у фарш квасолю, попередньо виливши рідину з банки. Як слід перемішати та гасити 5 хвилин. Додати в суміш соус, перемішати, накрити кришкою і гасити 5 хвилин.
Додати в суміш рис, перемішати, тушкувати під кришкою кілька хвилин на маленькому вогні.
У кожен перець покласти приблизно 2 ложки суміші, що вийшла (не варто класти занадто багато), потім додати тертий сир (краще брати тверді сорти). Накрити перці "кришечками", поставити на лист і запікати близько 12 хвилин на 180 градусах. За бажання жовті перці можна промазати червоним соусом, ніби вони забруднені в крові. Подавати гарячими.
Нагадаємо, панкейки з гарбуза: перевірений рецепт яскравих та пишних смаколиків за лічені хвилини
Раніше ми писали про те, що без цього рецепту - ти не кухар: найпростіший спосіб замісити листкове тісто
Як повідомляв Знай.ua, занадто м'яка або гірка квашена капуста: 5 помилок, яких припускаються багато
Популярні новини зараз
Показати ще