До святкування Геловіну багато людей не тільки обирають собі костюми, але й складають меню. Щоб вразити гостей, можна приготувати "жахливу" гарячу страву - фаршировані перці.
У фаршированих перцях слід вирізати очі, ніс і рот, щоб вони були схожі на Джека-ліхтаря - символ найстрашнішого в історії свята. У цьому рецепті начинка в перцях виходить дуже соковитою та смачною.

Хеллоуїн 2020: Facebook

Інгредієнти:
  • Солодкий перець 6 штук
  • Змішаний фарш 300 г
  • Рис 2 склянки
  • Консервована квасоля 1 банка
  • Томатний соус з чилі 200 г
  • Сіль за смаком
  • Молотий чорний перець за смаком
  • Сир твердий за смаком
  • Рослинна олія 1 столова ложка
Як приготувати:
Підготувати перці (найкраще брати жовті та помаранчеві). Зрізати верхню частину як кришечку, відкласти. Очистити від насіння. Вирізати гострим ножем очі, ніс та рот. Потім варити в окропі 2-3 хвилини. Остудити. Рис промити та відварити до готовності.
У глибокій сковороді розігріти олію, потім обсмажити фарш до відсутності червоних місць. Додати сіль, перець, спеції за смаком (добре підійде суміш для фаршу та орегано). Додати у фарш квасолю, попередньо виливши рідину з банки. Як слід перемішати та гасити 5 хвилин. Додати в суміш соус, перемішати, накрити кришкою і гасити 5 хвилин.
Додати в суміш рис, перемішати, тушкувати під кришкою кілька хвилин на маленькому вогні.
У кожен перець покласти приблизно 2 ложки суміші, що вийшла (не варто класти занадто багато), потім додати тертий сир (краще брати тверді сорти). Накрити перці "кришечками", поставити на лист і запікати близько 12 хвилин на 180 градусах. За бажання жовті перці можна промазати червоним соусом, ніби вони забруднені в крові. Подавати гарячими.

Популярні новини зараз

На українців чекає дощовий тиждень, але його фінал обіцяє радість: прогноз погоди в Україні

Молодь у Києві запитали, як вони готуються до війни: відповіді, подекуди, шокують

Пенсіонерам надають ще один вид пільг: що треба знати

У ТЦК потрібно і жінкам: кому з українок загрожує мобілізація після 18 травня

Показати ще