Сезон гарбуза досить швидко закінчується, але щоб поласувати ним навіть взимку та навесні, українцям пропонують замаринувати гарбуз. Він послужить смачним гарніром до м'яса, риби чи сиру.
Рецепт дуже простий і не вимагає навичок висококласного кулінара, тому до маринування варто приступати якомога раніше, поки в доступі є стиглий гарбуз.
Які інгредієнти потрібні:
- Гарбуз 1 кг
- Гірчиця зерниста 1 ст. л.
- Часник, зубчики 1 шт.
- Лавровий лист 1 шт.
- Перець чорний, горошок 4 г
- Хрін 15 г
Для маринаду (на 1 літр води)
Який стаж не зарахують до пенсії: роки роботи просто викинуть
Гороскоп на тиждень 25 листопада – 1 грудня для всіх знаків Зодіаку: Львів обдурять, Овни витратить сили, а Водолії мають слухати себе
Надіються всі, але мало хто відчує: чого чекати від індексації пенсій у 2025 році
Податкова перевіряє українців за кордоном: що вже відомо
- Сіль 1 ст. л.
- Цукор 1 ст. л.
- Оцет 9% 60 мл
Процес приготування:
Гарбуз очистіть від шкірки та насіння. М'якуш наріжте кубиками і бланшуйте в киплячій воді 5 хвилин. Потім відкиньте на друшляк. Для маринаду закип'ятіть воду, всипте сіль та цукор і прокип'ятіть кілька хвилин. Зніміть з плити та влийте оцет.
Очистіть часник і корінь хрону та подрібніть. На дно стерилізованих банок покладіть лаврове листя, зерна гірчиці, горошини перцю та шматочки часнику та хрону. На спеції викладіть бланшовані кубики гарбуза.
Залийте гарбуз гарячим маринадом, накрийте кришкою та стерилізуйте 15 хвилин однолітрову банку з моменту закипання. Банку герметично закрийте, переверніть, укутайте до повного охолодження. Тримайте в темному прохолодному місці.
Нагадаємо, панкейки з гарбуза: перевірений рецепт яскравих та пишних смаколиків за лічені хвилини
Раніше ми писали про те, що жодного попкорну більше не буде: простий рецепт хрустких чіпсів з крабових паличок
Як повідомляв Знай.ua, помаранчевий настрій серед похмурої осені: рецепт домашньої вітамінної "Фанти"