Лазанья є ситною та дуже смачною стравою, якій не потрібні ні гарніри, ні соуси. І навіть незважаючи на наявність тонких листів тіста, лазанью можна їсти навіть на дієті завдяки курочці.
Рецепт, який сподобається людям, що переживають за свою фігуру, підказав український блогер Алекс Міль у своєму Instagram. Лазанью зможе приготувати кожен, головне підготувати необхідні інгредієнти.
Інгредієнти:
- 400 г вареного курячого філе
- 100 г цибулі + 50 г зеленої цибулі
- 140 г солодкого перцю
- 3 зубчики часнику
- олія для смаження
- 400 г помідорного пюре
- сіль, перець, паприка, орегано, 2-3 листи лаврушки
- 4-6 листів для лазаньї
Для соусу:
Долари можна продавати? Що буде з курсом в Україні після приходу Трампа
Надіються всі, але мало хто відчує: чого чекати від індексації пенсій у 2025 році
Перевірки від газовиків вийшли на новий рівень: українцям розповіли про документ, який треба підписати
"Бусифікацію" обіцяють викорінити: ТЦК застосують новий підхід до мобілізації
- 400 мл молока
- 2 ст.л муки
- 25 г вершкового масла
- сіль, перець, мускат
- 80 г твердого сиру або моцарели
Як приготувати:
У сковороду вливаємо олію. Вкидаємо рубаний часник, цибулю та зелену цибулю, солодкий перець, і обсмажуємо 5 хв, перемішуючи. Вкидаємо нарізане відварене куряче філе, заливаємо помідорне пюре, вкидаємо спеції - сіль, перець, паприку, орегано. Перемішуємо, вкидаємо 2-3 аркуші лаврушки, і тушкуємо на малому вогні 12-15 хв.
Для соусу нагріваємо каструлю, вкидаємо і розтоплюємо масло. Закидаємо 2 ложки борошна і віночком ретельно вимішуємо. Вливаємо молоко і постійно перемішуємо віночком. Вкидаємо спеції - сіль, перець, і обов'язково мускат. Перемішуючи, готуємо до легкого загустіння соусу.
Тепер складаємо лазанью - на дно викладаємо м'ясний шар, далі шар соусу бешамель, і 2-3 листи для лазаньї зверху, і так продовжуємо, доки не закінчаться інгредієнти. Зверху присипаємо тертим сиром, накриваємо фольгою. Відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку на 25 хв. Знімаємо фольгу та готуємо ще 12-15 хв.
Нагадаємо, хрусткий салат, сметанно-часниковий соус або фарширована: 3 найкращі рецепти з гарбуза
Раніше ми писали про те, що святкова страва на Хелловін: готуємо фаршировані перці, які точно вражають гостей
Як повідомляв Знай.ua, навіть смачніше за оригінал: як приготувати ті самі хрусткі пиріжки з МакДональдз