Всі наші читачі знають, що якщо нам трапляється чудовий рецепт, то обов'язково поділимося способом приготування цієї страви. На цей раз ми пропонуємо приготувати заготівлю на зиму "сніданок туриста". Це смачна і дуже ситна закуска, в ній містяться не лише овочі, а й рисова крупа.

Не секрет, що рис дозволяє використовувати закуску як самостійну страву. Також його можна подавати і як салат.

Цим рецептом поділився один із українських шефів, який постійно публікує у соціальних мережах цікаві способи приготування.

Рецепт заготовки "сніданок туриста", скріншот: YouTube

Що потрібно з продуктів

- 2 кг помідорів;

Популярні новини зараз

Дають лише 3 дні: в Україні змінилися правила повісток поштою, що це змінює для чоловіків

Гороскоп на 23 листопада для всіх знаків Зодіаку: Близнюки рулюватимуть суботою, Скорпіонів все-таки виведуть із себе

Зміни в правилах обміну валюти: заначка може перетворитися на розчарування

Мобілізацію урівняли для всіх: українцям оголосили вердикт щодо економічного бронювання

Показати ще

- 500 г цибулі;

- 500 г солодкого перцю;

- 500 г моркви;

- 1 склянка шліфованого рису;

- 1 склянка соняшникової олії;

- 4 ст. л сахара;

- 2 ст. л оцет столовий 9%;

- 1 ст. л соли.

Як це приготувати

Цибулю чистимо і подрібнюємо дрібним кубиком. Чистимо і трьом на великій тертці морква. Помитий перець очищаємо від зерен та нарізаємо дрібним кубиком. Помідори миємо та пропускаємо через м'ясорубку в каструлю. Томатне пюре ставимо на вогонь та доводимо до кипіння.

Рецепт заготовки "сніданок туриста", скріншот: YouTube

Потім в каструлю додаємо подрібнені цибулю та моркву. Перемішуємо і, давши овочам у томаті закипіти, варимо 10 хвилин. Всипаємо подрібнений перець та перемішуємо.

Рецепт заготовки "сніданок туриста", скріншот: YouTube

До овочів додаємо олію, сіль і цукор, перемішуємо. Накриваємо каструлю кришкою і гасимо на вогні нижче середнього 15 хвилин.

Рецепт заготовки "сніданок туриста", скріншот: YouTube

Тим часом добре промиваємо рис та проціджуємо через сито. Потім рис всипаємо в каструлю та перемішуємо. Накриваємо каструлю кришкою та готуємо на маленькому вогні 40 хвилин. Готовність салату визначаємо за консистенцією рису.

Рецепт заготовки "сніданок туриста", скріншот: YouTube

Додавши оцет, перемішуємо вміст каструлі та вимикаємо вогонь. Гарячий салат розкладаємо по банках, закручуємо кришки або закриваємо їх ключем. Перевертаємо банки, накриваємо пледом і в такому положенні даємо повністю охолонути. Салат "Завтра туриста" із рисом" готовий!

Нагадаємо, якщо пюрешка вже набридла: суддя "Майстер Шеф" поділився рецептом ароматної сирної картоплі.

Раніше повідомлялося, хрумкий салат, сметанно-часниковий соус або фарширована: 3 найкращі рецепти з гарбуза.

Також, п'янка осінь не може бути депресивною: рецепти глінтвейну, пуншу та грогу, які піднімуть настрій.