Всі наші читачі знають, що якщо нам трапляється чудовий рецепт, то обов'язково поділимося способом приготування цієї страви. На цей раз ми пропонуємо приготувати заготівлю на зиму "сніданок туриста". Це смачна і дуже ситна закуска, в ній містяться не лише овочі, а й рисова крупа.
Не секрет, що рис дозволяє використовувати закуску як самостійну страву. Також його можна подавати і як салат.
Цим рецептом поділився один із українських шефів, який постійно публікує у соціальних мережах цікаві способи приготування.
Що потрібно з продуктів
- 2 кг помідорів;
Дають лише 3 дні: в Україні змінилися правила повісток поштою, що це змінює для чоловіків
Гороскоп на 23 листопада для всіх знаків Зодіаку: Близнюки рулюватимуть суботою, Скорпіонів все-таки виведуть із себе
Зміни в правилах обміну валюти: заначка може перетворитися на розчарування
Мобілізацію урівняли для всіх: українцям оголосили вердикт щодо економічного бронювання
- 500 г цибулі;
- 500 г солодкого перцю;
- 500 г моркви;
- 1 склянка шліфованого рису;
- 1 склянка соняшникової олії;
- 4 ст. л сахара;
- 2 ст. л оцет столовий 9%;
- 1 ст. л соли.
Як це приготувати
Цибулю чистимо і подрібнюємо дрібним кубиком. Чистимо і трьом на великій тертці морква. Помитий перець очищаємо від зерен та нарізаємо дрібним кубиком. Помідори миємо та пропускаємо через м'ясорубку в каструлю. Томатне пюре ставимо на вогонь та доводимо до кипіння.
Потім в каструлю додаємо подрібнені цибулю та моркву. Перемішуємо і, давши овочам у томаті закипіти, варимо 10 хвилин. Всипаємо подрібнений перець та перемішуємо.
До овочів додаємо олію, сіль і цукор, перемішуємо. Накриваємо каструлю кришкою і гасимо на вогні нижче середнього 15 хвилин.
Тим часом добре промиваємо рис та проціджуємо через сито. Потім рис всипаємо в каструлю та перемішуємо. Накриваємо каструлю кришкою та готуємо на маленькому вогні 40 хвилин. Готовність салату визначаємо за консистенцією рису.
Додавши оцет, перемішуємо вміст каструлі та вимикаємо вогонь. Гарячий салат розкладаємо по банках, закручуємо кришки або закриваємо їх ключем. Перевертаємо банки, накриваємо пледом і в такому положенні даємо повністю охолонути. Салат "Завтра туриста" із рисом" готовий!
Нагадаємо, якщо пюрешка вже набридла: суддя "Майстер Шеф" поділився рецептом ароматної сирної картоплі.
Раніше повідомлялося, хрумкий салат, сметанно-часниковий соус або фарширована: 3 найкращі рецепти з гарбуза.
Також, п'янка осінь не може бути депресивною: рецепти глінтвейну, пуншу та грогу, які піднімуть настрій.