Повидло або варення з яблук на зиму можна приготувати у різний спосіб.
Пропонуємо спробувати наступніваріантиароматного та красивого фруктового варення.
Варення-п'ятихвилинка з яблук
Підготовлені яблука нарізати на шматочки 1,5-2 див і засипати цукром. Залишити їх на годину, періодично перемішуючи. Коли з'явиться сік, поставити на слабкий вогонь і довести до кипіння, постійно енергійно помішуючи, щоб яблука не пригоряли.
Викласти яблука у підготовлені скляні банки та закатати кришками, зберігати у будь-якому місці. На 1 кг очищених від серцевини та шкірки яблук потрібно 150-200 г цукру.
Нові правила бронювання від мобілізації: що зміниться з 1 грудня
Масштабне березневе підвищення пенсій: 2300 отримають не всі
Багатогодинні черги до ТЦК відміняються: у "Резерв+" запрацювала довгоочікувана функція
Долари з "заначки" можуть розчарувати: почали діяти нові правила обміну валюти
Варення з печених яблук
Яблука очистити і нарізати на шматочки, засипати цукром, скласти в емальовану каструлю і поставити в гарячу духовку. Спечені яблука розфасувати у підготовлені скляні банки та закатати. Варення із яблук солодких сортів можна приготувати без цукру. На 1 кг очищених від серцевини та шкірки яблук потрібно 100-150 г цукру.
Желе-варення з яблук
Нарізати на вісім частин яблука і змішати з|із| нарізаними скибочками лимонів разом зі шкіркою і насінням, залити водою, щоб|аби| вона покрила фрукти, і варити до м'якості. Сік процідити і додати цукру, варити на сильному вогні, поки сироп не загусне. Перевірити це можна в такий спосіб - крапля сиропу на блюдечку не повинна розпливатися).
За 2-3 хвилини до зняття желе з вогню додати лимонну кислоту та за бажанням ядро очищеного висушеного волоського горіха. Банки заклеїти целофаном. На 2 кг яблук – 2 лимони, на 1 л соку – 750 г цукру, 1 ч. ложка лимонної кислоти, 50 г ядер волоського горіха.
Варення з райських яблук
Промити яблука в холодній воді, очистити від стеблинок, викласти в мідний таз або емальовану миску, засипати цукровим піском, залити водою і поставити в тепле місце.
Наступного дня варити 1,5-2 години на невеликому вогні. Щоб визначити, чи готове варення, капнути на блюдце та розділити краплю на дві частини. Якщо вони зіллються повільно, варення вдалося.
Нагадаємо про незвичайний рецепт тертого пирога з калиною: обов'язково приготуйте цієї осені під філіжанку чаю.
Раніше ми повідомляли, що побалуйте себе смачним сніданком у вихідний: як приготувати солодкі грінки з яблуками.
Також не зайвою буде заготівля "сніданок туриста" на зиму з овочів та рису: простий рецепт універсального салату.