Багато хто з нас куштував легендарну страву французької кухні - жульєн. Принаймні, ми так думали. Насправді це особливий спосіб нарізки овочів, проте на пострадянському просторі страва трансформувалася у гарячу закуску із сирною скоринкою.

Жульєн у нашому розумінні можна готувати не тільки як повноцінну страву, а й як порційну закуску - у тарталетках. Це дуже зручно для фуршетів чи звичайного застілля, і виходить смачно.

Жульєн у тарталетках, кадр youtube

Які інгредієнти потрібні:

  • Тарталетки 12 шт.
  • Печериці 400 г
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Сметана 150 гр
  • Борошно пшеничне 1 ст. л.
  • Сир твердий 100 г
  • Олія соняшникова 30 мл

Процес приготування жульєну в тарталетках:

Популярні новини зараз

Зміни в правилах обміну валюти: заначка може перетворитися на розчарування

Штрафи від ТЦК зростуть вдвічі: ухилянтів добряче потрусять

Масштабне березневе підвищення пенсій: 2300 отримають не всі

Українцям виплатять по 4 500 гривень: кому пощастить отримати допомогу

Показати ще

Цибулю почистіть і подрібніть. Розігрійте сковороду з олією і обсмажте подрібнену цибулю до прозорості, близько 5 хвилин. Печериці помийте і наріжте маленькими шматочками. Додайте їх до цибулі і смажте ще 10-15 хвилин, доки рідина не випарується.

Потім додайте борошно і перемішайте. Через кілька хвилин влийте сметану, посоліть і поперчіть. Знову перемішайте. Розкладіть грибну суміш у тарталетки і посипте тертим сиром. Запікати 10 хвилин при температурі 180 °C. Відразу подавайте до столу.

Нагадаємо, залиште кабачки у спокої: найсмачніша ікра з гарбуза, після якої ви не захочете більше ніякої

Раніше ми писали про те, що шоколадний пиріг з грушами: нескладний рецепт для справжніх ласунів

Як повідомляв Знай.ua, заправка, яка підійде всім овочевим салатам, а подруги попросять рецепт: вся суть у яйцях