Багато хто з нас любить готувати котлети, але далеко не всі вміють їх добре приготувати. Важливо чітко знати, як вибрати м'ясо, як зробити страву соковитою, і скільки їх потрібно готувати.

Один із українських шефів, який часто ділиться у соціальних мережах свіжими рецептами, допоміг своїй аудиторії розібратися, як нормально приготувати котлети, щоб вони були смачними.

Перша та головна порада – для котлет можна взяти шматок грудинки або лопатки.

Приготування котлет, скріншот: YouTube

Котлети з охолодженого м'яса, як правило, смачніші, ніж із замороженого, тому що воно свіжіше та соковитіше. До того ж м'ясо для котлет не повинно бути пісним, беріть із жирком – тоді котлети будуть соковитішими. Якщо м'ясо пісне – додайте до фаршу сало.

Популярні новини зараз

2,64 грн за кВт – це ще халява: яким буде новий тариф на електроенергію

ТЦК витратить 10 мільйонів на перевезення військовозобов'язаних

Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами

Батьків змусять заплатити: в Раді затвердили важливий проект

Показати ще

До речі, про фарш. Кухар вважає, що найкращі котлети виходять із двох або навіть трьох видів м'яса. Можна комбінувати яловичину та свинину, можна додавати до них м'ясо птиці.

А ще у фарш обов'язково кладуть цибулю. Його провертають разом із м'ясом або дуже дрібно рубають. Цибулю, нарізану на часточки, потрібно закладати в м'ясорубку між шматками м'яса. Цибуля, як і жир, робить котлети соковитішими.

Як вважає кухар, котлети - страва досить трудомістка. Не лінуйтеся прокрутити фарш через м'ясорубку двічі - якщо хочете, щоб він став "ніжним". А ще фарш потрібно обов'язково вимішувати руками. Можна навіть відбивати долонями — так він вийде м'якшим.

Котлети, скріншот з відео

Якщо фарш довго м'яти, перекидати з однієї руки в іншу, бити об стіл, то м'ясна маса насититься киснем і стане більш тягучою та однорідною.

Фарш, скріншот з відео

Соковитості фаршу додасть пари ложок крижаної води, якщо додати їх при вимішуванні, а також ложка олії.

Багато хто сперечається — чи додавати в котлети хліб. Кухар же вважає, що робити це потрібно обов'язково, щоб котлети не розвалювалися. Але якщо ви робите фарш про запас, то хліб потрібно додавати в нього безпосередньо перед ліпленням котлет.

котлети з баклажанами, фото: kotletki.online

До речі, перед ліпленням фарш краще на півгодини покласти у холодильник. А ліпити котлети потрібно мокрими руками. Котлети краще смажити на сильному вогні 1-2 хвилини з одного боку. Потім вогонь зменшити і "натомити" блюдо на тій же стороні ще 3-4 хвилини.

Потім перевернути і повторити процес. Дізнатись, чи готова котлета, просто. Її треба проткнути. Якщо йде прозорий сік – справа зроблена.

Нагадаємо, доступно, просто і смачно: паштет із квасолі, плавленого сиру та яйця.

Раніше повідомлялося, овочеві голубці на зиму в банку: рецепт, про який ти ще не чув.

Також, смачний перекус за 10 хвилин: хрусткі сирні палички на кефірі.