Багато хто не уявляє собі котлети без м'яса, але ця страва з крупи виходить дійсно смачною, і що не менш важливо - бюджетною.

Котлети можна готувати як із гречки, так і з перловки. Виходить смачно, соковито і не так сильно б'є по гаманцю, як у випадку з м'ясом. Рецепт теж нікого не здивує, все дуже просто.

Котлети, фото 100sp

Інгредієнти:

  • перловка - 250 г;
  • вода – 4 ст.л.;
  • цибуля - 1-2 шт.;
  • морква – 1 шт.;
  • сира картопля - 2 шт середніх;
  • часник - 3 зубчики;
  • панірувальні сухарі - 4 ст. л.;
  • рослинна олія - ​​для смаження;
  • сіль та перець - за смаком.
Як приготувати котлети:

Перловку замочіть на ніч у холодній воді, потім відіжміть зайву вологу і промийте. Відваріть її до готовності.

Популярні новини зараз

Пенсія зросте майже на 1000 грн: хто може сподіватися на підвищення

Перевірки від газовиків вийшли на новий рівень: українцям розповіли про документ, який треба підписати

Коли скасують графіки відключення світла: хто та як формував черги

Українцям виплатять по 4 500 гривень: кому пощастить отримати допомогу

Показати ще

Цибулю та моркву очистьте. Цибулю наріжте кубиками, моркву натріть на великій тертці. Смажте овочі на сковороді з олією до м’якості. Картоплю очистьте, натріть і відіжміть від зайвої вологи.

Змішайте приготовані овочі, картопля і перловку, додайте мелений часник та панірувальні сухарі. Все ретельно перемішайте до одержання щільної маси. З отриманої суміші сформуйте котлети та обваляйте їх у панірувальних сухарях.

На сковороді з розігрітою олією обсмажте котлети з обох боків до отримання золотистої кірки. Готові котлети викладіть на паперовий рушник, щоб позбавитися зайвої олії.

Нагадаємо, хрусткі трубочки без вафельниці та духовки: рецепт легендарних смаколиків зі згущеним молоком

Раніше ми писали про те, що можете готувати без світла і газу: як зробити каші без варіння, рецепти для графіків відключень

Як повідомляв Знай.ua, одразу слинки в роті збираються: найпростіший рецепт домашнього паштету з курячої печінки.