Котлети — одна з найпростіших і найсмачніших м'ясних страв, яка ідеальна під абсолютно всі гарніри, пюре, смажену картоплю, рис або будь-яку іншу кашу.
Однак є один специфічний інгредієнт, який використовується деякими кулінарами при приготуванні. Він усе псує, про нього взагалі треба забути, бо робить наші котлети жорсткими і сухими. Йдеться про яєчний білок. Його, на відміну жовтка, не варто використовувати взагалі при приготуванні фаршу. Хоча хтось може подумати, що він потрібний, щоб наша страва не розвалювалася.
А все через те, що в самому м'ясі вже достатньо білка, який вбирає вологу та згортається під час приготування. Жовток просто необхідний. Він дарує котлетам соковитість, м'якість та можливість зберегти форму на сковороді. Але у разі використання яловичини або свинини, все ж таки потрібно додавати і білок теж.
Крім яєчного білка, експерти радять не використовувати молоко, замочуючи білий хліб для фаршу. Підійде звичайна вода. Ситуація аналогічна до попередньої — білок у молоці, він шкодить.
ТЦК вимагає сувору звітність: чекають дані на людей та машини
Пенсіонерів ощасливлять допомогою: заплатять по 4000 гривень
ТЦК висунули нову вимогу: стосується водіїв – відмова не приймається
"Попереду кривава осінь": командир ЗСУ порадив українцям готуватись до найгіршого
І ще дуже важливо розуміти, що хлібобулочний виріб не просто так додають у фарш... не лише для того, щоб заощадити на м'ясі. Це дуже важливий компонент.
Хліб теж дарує котлетам соковитість та ніжність. На один кілограм м'яса має припадати близько 250 грамів білого хліба, який замочують у воді.
Нагадаємо, 4 помилки в готуванні, які всі допускають і цькують себе: чому не можна знімати шкірку і перегрівати масло
Як повідомляв "Знай.uа", рецепт пісних і бюджетних котлет з перловки:м'ясоїди майже не відчують різниці
Знай.uа писав, соковиті котлети з товстолобика – смачний рецепт, який обов'язково приживеться на вашій кухні