Досвідчений ворог-алерголог Лілія Романюк постаралася прокоментувати офіційний дозвіл Євросоюзу, який у нас може не вкластися в голові.
Як виявилося, тепер у ЄС можна продавати та вживати в їжу... хробаків та цвіркунів. А все через те, що ці комахи не загрожують нашому здоров'ю.
Хоча варто відразу ж зазначити, що подібне рішення не можна назвати сенсацією через масове використання жовтого борошнистого хробака та сарани для приготування продуктів харчування. Вони використовуються в протеїнових батончиках, кашах, пластівцях, замінниках м'яса, випічці і так далі.
В Австрії вже продаються бургери з котлетами, у складі яких черв'яки буффало (Eat For Future). На 38% м'ясо складається саме із перемелених личинок. Ціна делікатесу становить аж 6 євро (близько 250 гривень), а все через те, що поки що відсутні ферми з вирощування комах у великій кількості, щоб покривати всі потреби.
В Україні посилять мобілізацію та укріплять міста: до чого слід готуватися
Гороскоп на 26 листопада: у вівторок Всесвіт на вашому боці
Повністю замінить ТЦК: які зміни чекають мобілізацію
Податкова перевіряє українців за кордоном: що вже відомо
Тисячі видів комах уже вважаються їстівними, згодом їх буде набагато більше, але алергію ніхто не скасовував. До таких продуктів потрібно ставитись дуже обережно. Протягом 30 хвилин з моменту вживання продуктів з личинками, хробаками, у вас може статися анафілактичний шок - висипання на шкірі, утруднене дихання, різкі болі в животі і таке інше.
Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.
Нагадаємо, борщ буде ще смачнішим: як зробити просту заготівлю квасолі в томаті на зиму.
Як повідомляв "Знай.ua", виглядає апетитно, правда? Дивовижний рецепт пісного борщу з кількою та квасолею
Знай.ua писав, такий "мівіни" ти ще не їв: "швидка" вермішель з перчиком, яйцем і сиром на сковороді