Цей напій на основі каркаде з лимоном і м'ятою має насичений, яскравий відтінок і має приємний солодкуватий смак з легкою кислинкою, а також дивним, освіжаючим ароматом м'яти та лимона.

Він ідеально підходить для вживання в охолодженому вигляді і може бути основою для приготування алкогольних коктейлів. Міцність цієї настоянки становить 32-33%.

Настойка на каркаде, фото

Інгредієнти:

  • Горілка – 500 мл
  • Лимон - 130 г (1 шт.)
  • Каркаде (гібіскус сушений) - 20 г
  • М'ята свіжа – 10 г
  • Вода - 70 мл
  • Цукор - 35 г

Спосіб приготування:

  1. Підготуйте усі необхідні інгредієнти.
  2. Ретельно промийте м'яте листя і дайте їм висохнути.
  3. Промийте та обсушуємо лимон.
  4. Зніміть верхній шар жовтої частини цедри, потрібна буде 1 столова ложка лимонної цедри.
  5. Змішайте цедру лимонну з пелюстками каркаде і перекладіть їх у скляну ємність.
  6. Залийте горілкою та додайте м'яту.
  7. Щільно закрийте кришкою і ретельно струсіть.
  8. Залишіть у темному місці на 3–4 тижні.
  9. Процідіть настоянку через дрібне сито чи марлю.
  10. У 70 мл кип'яченої гарячої води додайте 35 г цукру, добре перемішайте і дайте охолонути.
  11. Додайте сироп, що вийшов, в настойку, перемішайте.

Настоянка на каркаді з лимоном та м'ятою готова. Перелийте її в пляшку, ретельно закупоріть та зберігайте у прохолодному темному місці (наприклад, у холодильнику) не більше року.

Смачного!

Популярні новини зараз

Водії хапаються за серце: на АЗС рекордне подорожчання

ТЦК посилюють правила перевірок військовозобов'язаних

Нова допомога для переселенців: майже 11 тисяч гривень кожному

Можете навіть не пробувати: які послуги недоступні чоловікам без військового документа

Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, такого в пекарнях не знайти: рецепт заливного пирога з капустою

Також корисно буде дізнатися про червонітимете від компліментів гостей: рецепт простих лінивих пиріжків з куркою та сиром