Наші дорогі читачі чудово знають, що якщо нам трапиться чудовий рецепт, ми обов'язково їм поділимося. На цей раз для вас є хороший рецепт корисної дієтичної морквяно-яблучної запіканки на рисі.
Як ви вже могли зрозуміти, цей рецепт не вимагає суперкулінарних умінь або дорогих продуктів.
Про цей рецепт розповів один із українських шефів, який часто ділиться цікавими способами приготування різноманітних страв.
Що нам потрібно із продуктів
• Морква - 350 г;
• Яблуко - 300 г;
• Рис - 160 г;
• Молоко - 300 г;
• Яйця курячі - 2 шт.;
• Цукор - 40 г (за смаком); >• Олія вершкове - 60 г;• Сухарі - 2-3 ст. ложки.
Пенсія зросте майже на 1000 грн: хто може сподіватися на підвищення
Приємна несподіванка: в Україні почали знижуватись ціни на деякі овочі
Перевірки від газовиків вийшли на новий рівень: українцям розповіли про документ, який треба підписати
Коли скасують графіки відключення світла: хто та як формував черги
Спосіб приготування
Рис добре промити, викласти в каструлю, залити молоком, поставити на вогонь, довести до кипіння. Варити на невеликому вогні до готовності (близько 20 хвилин). Додати вершкове масло|мастило| (50 г). Перемішати. Охолодити.
Моркву очистити, помити, нашаткувати у вигляді локшини. Підготовлену моркву викласти у каструлю, залити молоком (близько 0,5-0,7 склянки), поставити вогонь. Довести до кипіння. Зменшити вогонь до невеликого.
Моркву згасити з невеликою кількістю молока до готовності (близько 20 хвилин). Яблука помити, очистити, нашаткувати невеликими шматочками. Увімкнути духовку.
З'єднати моркву з відвареним рисом, очищеними нашаткованими яблуками та сумішшю з молока, яєць та цукру. Все добре перемішати. Форму чи сковороду змастити олією, посипати меленими сухарями.
Суміш викласти в змащену|змазати| маслом|мастилом|, посипану сухарями форму (або сковороду). Форму поставити на середню полицю, випікати запіканку з рису, моркви та яблук при 190-200 градусах.
Готувати запіканку з моркви та яблук із рисом у духовці до золотистого кольору (близько 25-30 хвилин). Запіканка з моркви, яблук та рису готова.
Нагадаємо, немає нічого простішого: приготуйте смачний горіховий пудинг всього за півгодини.
Раніше повідомлялося, чебуреки, якими можна ласувати на Різдвяний піст: рецепт легкої та доступної страви.
Також, як зробити котлети соковитими та пишними: гарантовані рецепти.