Є такі рецепти, які дуже популярні, але потім кудись різко зникають.
Як, наприклад, пиріг з сирною начинкою. Раніше його друкували всі радянські журнали та господині з радістю готували таку смакоту до чаю. Потім рецепт був загублений і його знайшли. Ми з радістю поділимося з вами.
Інгредієнти для сирного пирога:
- яйця - 2 шт.;
- цукор - 180 г;
- ванільний цукор - 10 г;
- вершкове масло - 180 г;
- сметана — 4 ст. л.;
- борошно - 480 г;
- розпушувач - 10 г.
Інгредієнти для начинки:
Штрафи від ТЦК зростуть вдвічі: ухилянтів добряче потрусять
Пенсіонерам "навісять" новий фінансовий тягар: ніяких пільг не чекайте
Багатогодинні черги до ТЦК відміняються: у "Резерв+" запрацювала довгоочікувана функція
Штрафи за дрова: українцям підказали, як уникнути покарання за деревину на своєму подвір'ї
- сир - 540 г;
- яйця - 2 шт.;
- цукрова пудра - 10 г;
- цукор - 100 г;
- кукурудзяний крохмаль - ст. л.
Приготування сирного пирога:
1. У миску розбиваємо пару яєць, додаємо цукровий пісок, ванільний цукор, м'яке вершкове масло та сметану. Збиваємо компоненти міксером до білої однорідної маси. Висипаємо в масу борошно та розпушувач, замішуємо тісто руками. Отриманий еластичний грудку тіста накриваємо кришкою і відправляємо в холодильник на 30 хвилин.
2. Для начинки змішуємо сир з яйцями, цукровою пудрою, цукром та кукурудзяним крохмалем. Збиваємо занурювальним блендером інгредієнти до однорідності.
3. Ділимо тісто на 2 частини - одну більшу, другу меншу. Викладаємо у форму для випікання більший шматок тіста, формуємо дно та невеликі борти. У форму з тіста викладаємо сирну начинку рівним шаром.
4. Другий шар розгортаємо в тонкий пласт і ділимо на невеликі пластини. З цих пластин формуємо візерунок сіточкою на поверхні тесту сиру. Змащуємо візерунок із тіста жовтком. Випікаємо пиріг при 180 градусах 40 хвилин.
Нагадаємо, що не просто є мандарини: найкращий рецепт десерту з новорічного цитрусу.
Раніше ми повідомляли проароматні запечені яблука з сиром: рецепт з дитинствавід бабусі за секретом.