Незабаром Новий рік, і як відомо, до цього потрібно готуватися заздалегідь. Підготувати потрібно не лише список страв, від яких ломиться святковий стіл, а й визначитися з алкогольними напоями.
Якщо покупні напої вам набридли, то можна трохи запаритися і зробити самостійно смачну ягідну настоянку. Для цього вам знадобиться мінімальна кількість інгредієнтів, щоб потім відчути максимум смаку. Якщо пригощати гостей, то найкращим.
Візьміть такі продукти:
- Смородина червона – 250 г;
- Смородина чорна – 250 г;
- Горілка – 500 мл;
- Цукор – 150 р.
Спочатку необхідно промити ягоди, і написати в чисту скляну банку. У тому випадку, якщо ви використовуєте заморожені ягоди, мити їх не потрібно. Далі додаємо цукор і заливаємо всю цю суміш горілкою, яку підготували заздалегідь.
Гороскоп на 21 листопада для всіх знаків Зодіаку: час покінчити з мотлохом у голові та справах настав
Росія може завдати потужного удару по Україні 20 листопада: посольство США застерегло всіх
Хто не виконає вимоги ПФУ – залишиться без пенсії: кому призупинять виплати
Пропрацював 40 років, а пенсія мізерна: у ПФУ звернулися до українців, сподобається не всім
Все це закриваємо кришкою, добре збовтуємо, щоб цукор зміг розчинитися, і ставимо в темне місце приблизно на 2-3 тижні.
Потім, коли мине цей час, слід процідити напій через сито, і пом'яти ложкою ягоди, що вони випустили весь сік. Можна відфільтрувати марлею, щоб настойка була без зайвої м'якоті.
Далі просто перелийте ваш напій у пляшку і поставте в холодильник ще приблизно на тиждень. Після цього можна почати частувати гостей. Смак та аромат ягідної настоянки точно порадує вас.
Нагадаємо, що вже можна подавати до чаю: рецепт торта "Їжа богів" з халвою для справжніх ласунів.
Раніше ми повідомляли про "сухий закон" на Новий рік в Україні: як приготувати безалкогольне шампанське, 2 рецепти.