Наближаються новорічні та різдвяні свята. Але, незважаючи на складну ситуацію, українці не втрачають силу духу та впевнено йдуть до перемоги.

При нагоді багатьом хочеться влаштувати невелике свято для себе та своїх рідних. Ідеальною закускою для святкового столу будуть мариновані печериці, які можна дуже швидко приготувати вдома. І тут важливо приготувати вдалий маринад.

Печериці, кадр з відео

Інгредієнти:

  • Печериці – 1 кг;
  • Вода – 0,5 л;
  • Цукор - 100 г;
  • Оцет 6% – 100 мл;
  • Соль – 1 ст. л.;
  • Лавровий лист – 2 шт.;
  • Гострий перець – 0,5 ч. л.;
  • Гвоздика – 5 штук;
  • Горчица в зернах – 1 ч. л.;
  • Коріандр – 1/4 ч.л. л.;
  • Часник – 3-4 зубчики;
  • Рослинна олія – 20 мл.

Мариновані печериці з перцем, скріншот: YouTube

Приготування маринованих печериць:

Популярні новини зараз

Є умова, вводять ліміт на 30 днів: що буде з тарифом на світло з 1 грудня

Заплатять усі, але один раз: чому українцям почали надсилати додаткові квитанції на газ

Пропрацював 40 років, а пенсія мізерна: у ПФУ звернулися до українців, сподобається не всім

В Україні 60-річні більше не зможуть вийти на пенсію: коли та як зміняться вимоги до стажу

Показати ще
Насамперед добре вимийте печериці. З'єднайте в каструлі воду, оцет, велику сіль, цукор та інші спеції. Тепер покладіть туди підготовлені печериці. Доведіть до кипіння в каструлю, потім накрийте кришкою і готуйте на середньому вогні протягом 20 хвилин.
Після цього додайте дрібно нарізаний часник і олію без запаху. Продовжуйте готувати ще приблизно протягом 2 хвилин під кришкою. Цю смачну закуску не обов'язково їсти відразу, готові гриби можна розподілити в чисті банки разом із розсолом та закрутити кришкою.

Мариновані шампіньйони, скріншот: YouTube

Нагадаємо про прикраса на ваш святковий стіл: рецепт пісного салату з квасолею та грибами.

Раніше ми повідомляли, що дефіцит хліба в супермаркеті не страшний: унікальний рецепт, після якого в магазин більше ні ногою.