Пісочний пиріг з апельсинами – надзвичайно смачна та ароматна домашня страва.
Начинка вийде соковитою та ніжною, а от скоринка – рум’яна та хрумка. Фанати солодощів з цитрусами обов’язково оцінять нову страву.
Інгредієнти:
-
Апельсини – 2 штуки;
Популярні новини заразБагатогодинні черги до ТЦК відміняються: у "Резерв+" запрацювала довгоочікувана функція
Не наплутайте з показниками лічильників цього місяця: Нафтогаз звернувся до українців
Мобілізацію урівняли для всіх: українцям оголосили вердикт щодо економічного бронювання
Долари з "заначки" можуть розчарувати: почали діяти нові правила обміну валюти
-
Борошно – 280 грамів;
-
Цукор – 260 грамів;
-
Масло вершкове – 250 грамів;
-
Жовтки яєчні – 4 штуки;
-
Крохмаль кукурудзяний – 30 грамів;
-
Розпушувач – 5 грамів.
Вершкове масло потрібно дістати з холодильника, щоб воно стало м’яким. В окрему миску відправляємо яєчні жовтки та половину цукру. Жовтки з цукром гарно збиваємо за допомогою міксеру. Туди додати вершкове масло, яке стало м’яким. Масу варто знову збивати міксером, а потім відправити її до холодильника.
Масло та яйця повинні настоятись 30 хвилин. Апельсини очистіть від шкірки, розділіть на дольки та приберіть білу шкірку.
Нарізані дольки додайте у миску, засипте цукром, а потім крохмалем. Все акуратно перемішуємо. В миску з маслом та жовтками додаємо борошно та розпушувач. Спочатку варто перемішати все лопаткою, а потім руками. Форму для випічки треба застелити пергаментом, частину крихти викладаємо та дно форми, щоб застелити. Потім викладаємо апельсинову начинку. Зверху на дольки розділяємо тісто, яке залишилось. Пиріг варто випікати у духовці на температурі 180 градусів 30 хвилин.
Нагадаємо, портал Знай інформував, рецепт Різдвяного кексу: смак просто божественний – зроби собі свято сам
Раніше на порталі Знай повідомлялося, улюблена страва по-новому: рецепт соковитих рублених котлет з бринзою, які не залишать байдужими нікого
Також, наш портал інформував, цей десерт знову занурить вас у дитинство: готуємо "пташине молоко" без випічки