Однією з найпопулярніших закусок є паштет. Їх існує безліч видів і кожен зможе знайти собі щось до смаку.
Але, мабуть найпоширенішим є паштет із курячої печінки. Він готується просто та швидко. Його можна приготувати про запас і пригостити гостей, які несподівано нагрянули.
Інгедієнти
500 гр курячої печінки
100-200 гр вершкового масла (за бажанням та за смаком)
1 цибулина
1 морква
5 горошин чорного перцю
2-3 горошини запашного перцю
1-2 лаврові листи
сіль за смаком
Спосіб приготування:
Цибулю нарізаємо півкільцями. Моркву натираємо на тертці. Обсмажуємо цибулю до прозорості, додаємо морквину, обсмажуємо до м'якості.
Печінка добре промиваємо, просушуємо паперовими рушниками та нарізаємо навпіл. Знімаємо зі сковороди цибулю та моркву. Злегка обсмажуємо з усіх боків печінку, додаємо спеції, обсмажену цибулю та моркву, 1 ст.л. вершкового масла. Гасимо під кришкою 20 хвилин.
Забираємо всі спеції, щоб вони не траплялися у готовому паштеті. Пропускаємо печінку з овочами через м'ясорубку. Додаємо м'яке вершкове масло.
Популярні новини зараз
Показати ще
1000 гривень від держави: як отримати допомогу пенсіонерам
"Раз на рік звітуватиму": Віра Брежнєва зізналася, як часто 40-річним хочеться сексу
Повністю замінить ТЦК: які зміни чекають мобілізацію
Українцям дозволили не сплачувати за комунальні послуги: коли рахунки можна "заморозити"
Паштет готовий, можна насолоджуватися домашнім ніжним паштетом з курячої печінки. За бажанням можна додати більше вершкового масла, паштет буде ніжнішою та м'якшою консистенцією, але й жирнішим.
Нагадаємо, що цей десерт знову занурить вас у дитинство: готуємо "пташине молоко" без випічки.
Раніше ми повідомляли, що вони в сотні разів смачніші за свіжі: рецепт консервованих мандаринів до Нового року, зберігати можна довго.